Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΛΥΣΣΑΞΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ!

Οκ, βρίσαμε τους γιατρούς ,ξεθυμάναμε,ας δούμε κι αν έχουν άδικο.
Ή καλλίτερα πόσο δίκιο έχει το κράτος και οι τηλεοπτικοί βραχίoνες των τραπεζών που λυσσάξανε με το πλαστικό χρήμα.
Το πλαστικό χρήμα θα ήταν καλό και ωφέλιμο για επαγγελματίες και κράτος υπό τρεις αυστηρές προυποθέσεις.
1) Το κράτος θα πρέπει να δώσει το σύνθημα και μια ωραία πρωία ΟΛΟΙ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να βρεθούν με ένα μηχανάκι POS στο γραφείο τους.Είναι πραγματικά υποτιμητικό να ξεκινάς από τους γιατρούς υπονοώντας ότι κάνουν την μεγαλύτερη φοροδιαφυγή.
Διότι ακόμη κι αν όντως συμβαίνει αυτό, συμβαίνει στους παλιούς μεγάλους γιατρούς που ΗΔΗ κλέψανε.
Οι νέοι κυνηγάνε στα 40 τους χρόνια τον πρώτο ασθενή με το τουφέκι και σίγουρα είναι πολύ συνεπέστεροι από τους παλιότερους συναδέλφους τους. Κάντο λοιπόν,
για όλους να δεις αν θα μπορεί οποιοσδήποτε να αντιδράσει.
2) Το κράτος οφείλει να διαφυλάξει τους επαγγελματίες από τις ορέξεις των τραπεζών.Ήδη το 1,5-2,5 % επί του ποσού συναλλαγής που κρατάει η τράπεζα είναι εξωφρενικό και πολλές φορές δυσβάσταχτο για επιχειρήσεις με μικρά ποσοστά κέρδους.Ποιός λοιπόν μας λέει ότι όταν όλοι χρησιμοποιούμε POS και όλοι εξαρτώνται από τις τράπεζες ,αυτές δεν θα πάνε για δικούς τους λόγους το 2% στο 5 ή στο 10;
Το έκαναν με τις αλλαγές στα πλαφόν, το κάνουν με τα επιτόκιο στις προεξοφλήσεις ,το κάνουν γενικά κάθε μέρα με πολλές και διάφορες παραλλαγές. Δεν είναι τέλος πάντων και οι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές και δεν άκουσα και κανένα κόμμα να τους βάζει χέρι ως προς τις χρεώσεις.Κανένα όμως.
3) Το ίδιο το κράτος πρέπει να δεσμευτεί,δεν μπορώ βέβαια να φανταστώ πως , ότι δεν θα βάλει χέρι ΠΟΤΕ σε αυτούς τους λογαριασμούς.Με λίγα λόγια αν βρεθεί σε μια δύσκολη θεσούλα ΔΕΝ θα πει ας πούμε »δε βαριέσαι ας κρατάω το ΕΝΦΙΑ από εκεί που είναι και εύκολο».
Αν θέλει ας κρατάει το ΦΠΑ, φόρους εισοδήματος ότι γουστάρει. Κανείς δεν θα διαφωνήσει.Όχι όμως τρίτες υποχρεώσεις.
Αν πράγματι θέλει η κυβέρνηση να πατάξει την φοροδιαφυγή αυτό θα πρέπει να γίνει συνολικά,δίκαια και χωρίς άδικες στοχοποιήσεις μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το αιμοβόρικο κοινό που δημιούργησε στο Σύνταγμα.Η φοροδιαφυγή απαιτεί βούληση και συνεργασία με τους φορείς. Μαγκιές σαν αυτή με τους γιατρούς καλά θα είναι να είναι να τις φυλάξουν στο συρτάρι, γιατί μόνο κακό θα κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: