Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ JUNIOR! - ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝ

  • Ποια είναι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή και γιατί

  • Ποιος είναι ο νέος «Εκλεκτός» των γαλάζιων Τζεντάι

  • Ποιο είναι το σχέδιο για την «ολική επαναφορά» των Καραμανλικών

  • Ποιον ρόλο επιφυλάσσουν και γιατί στον Βαγγέλη

  • Γιατί θέλουν πάση θυσία να ακυρώσουν την μετάβαση της αρχηγίας  στη νέα γενιά

Σε όλα τα καφέ του Κολωνακίου που φιλοξενούν τις γαλάζιες  ζυμώσεις  αυτή την περίοδο ένα και μόνο ερώτημα επιχειρείται να απαντηθεί: Τι θα κάνει επιτέλους ο Κώστας Καραμανλής!

Ο πρώην πρωθυπουργός πραγματοποιεί καθημερινά συναντήσεις και συνομιλεί με δεκάδες στελέχη της ΝΔ. Το γραφείο του γνωρίζει δόξες του 97 και αυτό είναι κάτι που πιστοποιείται και από το ζαχαροπλαστείο του Μικέ στη πλατεία Μαβίλης απ’ όπου γίνονται ομαδικές αποστολές της διάσημης τυρόπιτας που λατρεύει ο Κ. Καραμανλής. Οι τυρόπιτες του Μικέ αν είχαν αυτιά θα είχαν ακούσει όλα όσα διαμείβονται στις κατ ιδίαν συζητήσεις του πρώην πρωθυπουργού.
Η απόφαση «κλείδωσε»
Χιλιάδες στελέχη της ΝΔ  ζουν με την φαντασίωση,
της επιστροφής του «Μαρμαρωμένου Βασιλιά» στον γαλάζιο Σιδηρούν Θρόνο. Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής κολακεύεται ιδιαίτερα από τις παρακλήσεις των «πιστών» να επιστρέψει και τις αντιμετωπίζει με το γνωστό μειδίαμα, κούνημα α λα Ελβις των χειλιών του.
Φαίνεται όμως ότι η απόφαση του Κ. Καραμανλή είναι πλέον ειλημμένη. Ο ίδιος δεν σκοπεύει να επιστρέψει μιας και δεν θα ήθελε οι ρυθμοί και το στυλ ζωής που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια να διαταραχθούν… Κοντινοί του άνθρωποι μάλιστα λένε ότι δεν είναι έτοιμος ψυχολογικά για μια τέτοια «ολική επαναφορά». Όπως λένε «“έχει περάσει πολλά για να ξαναμπει σε αυτή την τρέλα».
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η δυναστεία των γαλάζιων «Τζεντάι» θα συνεχίσει να βρίσκεται σε πολιτική αγρανάπαυση…
«Έρχονται»
karamanlisΟι Καραμανλικοί ετοιμάζονται για την επιστροφή τους και αυτό αποτελεί κοινό μυστικό πλέον. Η «Οικογένεια» έχει αποφασίσει όμως ότι ο «Εκλεκτός» θα είναι ο Κώστας Καραμανλής Junior, βουλευτής Σερρών και γιος του αδελφού του εθνάρχη. Σύμφωνα με τον ειδικούς… «καραμανλιολόγους» ο Junior διαθέτει το «πακέτο» που απαιτείται: Βαρύ όνομα, σωστή ηλικία αλλά και την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια μιας και είναι γνωστή σε όλους η «ισχύς» που κληροδοτήθηκε από τον πατέρα Αχιλλέα.
Και μερικά… προβληματάκια
Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν θα ήθελαν να κάψουν τον Κώστα Καραμανλή Junior στη σκιά μιας κυριαρχίας Τσίπρα. Στις κυνικές αναλύσεις τους οι καραμανλικοί θεωρούν ότι ο νυν πρωθυπουργός έχει στο τσεπάκι μια ακόμα εκλογική νίκη και ότι πρέπει να εκλεγεί σε λίγες μέρες ένας αναλώσιμος αρχηγός ο οποίος να είναι ο ιδανικός «πελάτης» του Τσίπρα, να κάνει δηλαδή τον «αυτοφωράκια»  – για μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση.
Ωστόσο, η κλασσική «σιγουρατζίδικη» στρατηγική των Καραμανλικών έχει μια ακόμη παράμετρο: ότι φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί απολύτως η πιθανότητα για ραγδαία φθορά Τσίπρα και συνεπώς θα μπορούσε να «πεταχτεί» η λύση Καραμανλή την κατάλληλη στιγμή με ένα έκτακτο συνέδριο ενδεχομένως.
Η στρατηγική αυτή περνά πάση θυσία από την εκλογή του Βαγγέλη Μειμαράκη ο οποίος θα ακυρώσει την πιθανότητα μετάβασης της αρχηγίας σε νεότερη γενιά.
Μια νίκη της νέας γενιάς υποψηφίων σε λίγες μέρες θα ήταν ένα σενάριο που μπορεί να ακύρωνε όλο το σχεδιασμό των Καραμανλικών μιας και θέλουν να αξιοποιήσουν το χαρτί της «ηλικίας» για τον Junior.
Ο Βαγγέλης το ξέρει;
Είναι σε γνώση του Μειμαράκη αυτή η στρατηγική και ο μοιραίος ρόλος ενός «μεταβάτικου» αρχηγού για τον οποίο τον προορίζει η καραμανλική πτέρυγα;
Σίγουρα ναι, αλλά είναι άγνωστο αν υπάρχει κάποια συμφωνία γύρω από αυτό ή αν ο Μειμαράκης λέει το ναι με στόχο να κερδίσει χρόνο μήπως και καταφέρει να εμπεδώσει την αρχηγία του.
Όπως και να χει το σύνθημα των Καραμανλικών είναι «ψηφίζεις Βαγγέλη και παίρνεις με ασφάλεια έναν Καραμανλή». Είναι το σενάριο που δίνεται ως «τυράκι» στους καραμανλικούς που θα ήθελαν μια γρήγορη καταδρομική επιχείρηση κατάληψης του υψώματος της γαλάζιας αρχηγίας.
Το καλό ουίσκι είναι πάντα «καραμανλικο»
Οι γκουρού του Καραμανλισμού συστήνουν ψυχραιμία και συστηματικό… διάβασμα των αρχών του, οι οποίες δεν είναι άλλες από την στρατηγική πολιτικής εμφάνισης ως «παρακλητού» όταν όλα θα έχουν καταστραφεί.
Οι καραμανλικοί ξέρουν να περιμένουν. Είναι σαν εργάτες σε αποστακτήριο ουίσκι που περιμένουν με υπομονή…
Θα τους βγει;
Φυσικά, το σενάριο μιας ΝΔ που θα «λιώνει» ως πολιτικό πτώμα (όπως τη χαρακτήρισε ο Κ. Λούλης) ώστε να έρθει ο «Πρίγκιπας» που θα της δώσει ξανά ζωή δεν βρίσκει τους πάντες σύμφωνους.
Θα  βγει το σενάριο στους καραμανλικούς ή θα δούμε μια νέα γενιά να αναδύεται στην συντηρητική παράταξη που θα αποστρατεύσει μαζικές τις προηγούμενες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: