Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΒΑΛΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΟΥ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ

Πολιτικό μίσος, ή μήπως …αναγνώριση της ήττας;
Άσβεστο πολιτικό μίσος ή μήπως …παραδοχή της ήττας; Λίγο από όλα. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τα …αισθήματά του για τον Γιώργο Παπανδρέου, τα τελευταίαπολλά χρόνια.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλά ακόμα και σήμερα για «θεσμικά χυδαία, αντιδημοκρατική και βάρβαρη απειλή» που υποστηρίζει ότι δέχθηκε το 2007, στην οποία μάλιστα περίπου…θυσιάστηκε για να μην υποκύψει, προκειμένου να διασφαλιστεί η εσωκομματική ενότητα.

«Με τον κ. Παπανδρέου δεν έχω καμία προσωπική κόντρα. Θεωρήθηκε το 2007 "έγκλημα καθοσιώσεως" ότι διανοήθηκα να θέσω υποψηφιότητα…», λέει, παραδεχόμενος όμως, έστω και όχι ευθέως την ήττα του. «Δεν θα γινόμουν ούτε το 2012 πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν δεν υπήρχε απόλυτη ανάγκη για λόγους επιβίωσης του χώρου», λέει,
κάνοντας λόγο για παθογένειες των πολιτικώνκομμάτων που πρέπει να θεραπευτούν. «Τα κόμματα αυτού του τύπου, τα αρχηγικά,τα προσωπικά, τα οικογενειακά, στα οποία υπάρχουν πρίγκιπες και βαριά ονόματαδεν αντέχουν στην εποχή μας», λέει, μη μπορώντας να κρύψει ακόμα και τώρα τομένος του κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: