Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» Κ. ΦΙΛΗ;

Χαζεύω τα διάφορα θέματα που περιλαμβάνονται σε κάτι που το υπουργείο Παιδείας ονομάζει «ατζέντα εθνικού διαλόγου για την Παιδεία» και αναρωτιέμαι από ποια ακριβώς εποχή μας έχουν έρθει ο κ. Φίλης και οι σύντροφοι του.

Μεταξύ των προτεινόμενων αλλαγών, βρίσκεται και κάτι που περιγράφεται ως «δημοκρατική ρύθμιση των μεταπτυχιακών σπουδών». Τι άραγε να σημαίνει αυτό; Γιατί η μνημονιακή ριζοσπαστική Αριστερά χώνει παντού τέτοιους όρους; Άραγε, υπάρχουν κι άλλες χώρες της Ε.Ε που να προχώρησαν σε...δημοκρατική ρύθμιση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων;

Υποθέτω ότι το υπουργείο Παιδείας αντιλαμβάνεται τα όρια μιας πιθανής παρέμβασης του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν θέλουμε να ανήκουμε στον δυτικό κόσμο του 2015,

οποιαδήποτε παρέμβαση στα μεταπτυχιακά προγράμματα θα πρέπει να γίνει υπέρ της ελευθερίας του κάθε ιδρύματος να χαράζει τη δική του πολιτική προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων φοιτητών.

Μιας και η Αριστερά έχει μια μακρά ιστορία καταστροφικών παρεμβάσεων στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα πρέπει να παρακολουθήσουν με πολύ μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: