Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ!»

Ένα από τα πιο «σκληρά» «καραμανλικά» στελέχη της ΝΔ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που στήριξε αναφανδόν την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη για την ηγεσία της ΝΔ φάνηκε σήμερα να μην μπορεί να αποδεχθεί την… ήττα Μεϊμαράκη.
Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός κ. Στυλιανίδης, στον ΣΚΑΙ, «η νίκη Μητσοτάκη δεν ήταν ήττα του καραμανλισμού» και επίσης ότι «άλλη άποψη στο κόμμα εκφράζει το 50% των μελών και ψηφοφόρων της ΝΔ», ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τον κ. Μητσοτάκη αναφέροντας ότι «οι απόψεις Μητσοτάκη είναι συμβατές με τις απόψεις των δανειστών».
Σχετικά με τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε ότι «δύο πρωθυπουργοί (Καραμανλής-Σαμαράς) στην πιο δύσκολη στιγμή για την παράταξή μας εμπιστεύτηκαν τον κ. Μεϊμαράκη και τα πήγε καλά. Δεν μπορούσε ο κ. Καραμανλής,
όταν του ζήτησε στα δύσκολα να γίνει πρόεδρος να του στερήσει μετά το δικαίωμα να συνεχίσει».
Αναφορικά με τους λόγους της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι «η φιγούρα του κ. Μητσοτάκη είναι πιο φρέσκια και σε ένα κλίμα που όλοι αναζητούν κάτι καινούργιο και αυτό έπαιξε ρόλο», ενώ επίσης υποστήριξε πως «ο κ. Μεϊμαράκης δεν κατάφερε να διατηρήσει τις γέφυρες με τους άλλους δύο υποψήφιους».
«Οι διαφορές των 2 και 3 χιλιάδων ψήφων σε ένα εκλογικό σώμα των 400 χιλιάδων δεν είναι σημαντικές. Άρα υπάρχουν και τα δύο ρεύματα εντός της ΝΔ. Είναι ευθύνη του Κυριάκου να πάρει τα καλύτερα στοιχεία και από τις δύο πλευρές», συμπλήρωσε ο ίδιος, προτού δημοσιευτούν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, όπου η διαφορά είναι κοντά στο 5% και στις 16.000 ψήφους.

«Εγώ ήμουν από τους πιο σκληρούς επικριτές της υποψηφιότητας Μητσοτάκη. Η εκλογική μάχη τελείωσε, δεν έχει αλλάξει η αντίληψή μου η οποία εκφράστηκε από το 50% των μελών και στελεχών του κόμματος. Η διάθεση είναι θετική, αλλά το τέμπο το καθορίζει πάντα ο πρώτος», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην πλευρά Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: