Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΚΗ ΓΚΑΦΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΧΑΡΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ-ΟΡΓΗ ΤΗΣ WWF!

Σε ακόμα μια γκάφα υπέπεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αναρτώντας στο twitter φωτογραφία με σκοτωμένο καρχαρία.

Μόνο, που το συγκεκριμένο είδος καρχαρία είναι προστατευόμενο σύμφωνα με τη WWF, που εξέδωσε ανακοίνωση, βάλλοντας κατά του υπουργού!
Σημειώνεται, πως χθες ο Πάνος Καμμένος ανάρτησε στο twitter φωτογραφία με σκοτωμένο καρχαρία και το σχόλιο «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…», εννοώντας προφανώς πως κάπως έτσι θα έρθουν στα χέρια των αρχών και οι… καρχαρίες της φοροδιαφυγής και του μεγάλου κεφαλαίου,

kammenos_wwf_twitter
Ωστόσο, σύμφωνα με τη WWF, «πρόκειται για τον εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), έναν από τους πιο κυνηγημένους στην Ελλάδα καρχαρίες, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους».
Μάλιστα, «η αλιεία του εξαβράγχιου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981» και το WWF Ελλάς επισημαίνει πως «εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τους πιο κυνηγημένους κυνηγούς των θαλασσών μας: τους καρχαρίες».
«Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα. Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευσή του στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής», επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση και καταλήγει: «Το WWF Ελλάς καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: