Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

«ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ» – ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ

Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν χιλιάδες γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί που συμμετείχαν στο πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.
Στην αρχή συγκεντρώθηκαν στην οδό Ακαδημίας 60 όπου βρίσκονται και τα γραφεία του Δικηγορικού Συμβουλίου Αθηνών και μετά έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου φωνάζοντας συνθήματα «Αγώνας διαρκείας, είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Πάμε τώρα σε αποχή, δεν έχουμε άλλη αντοχή», «Έλα πίσω στη δικηγορία, να σου πούμε πώς γράφεται η ιστορία», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε ντροπή σου, παραιτήσου» και «Εσύ ξεχνάς το εργολαβικό, εμείς δεν ξεχνάμε το ασφαλιστικό».
Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο οι δικηγόροι της Αθήνας αγγίζουν τους 21.500 και ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε χθες όλους τους Αθηναίους δικηγόρους να είναι παρόντες στο σημερινό πανδικηγορικό-πανεπιστημονικό συλλαλητήριο, ενώ από την περασμένη Τρίτη βρίσκονται σε πανελλαδική αποχή,
από τα καθήκοντα τους μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Η τριήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων λήγει σήμερα, αλλά θα συνέλθουν και πάλι για να αποφασίσουν για την συνέχιση της αποχής.
Για το επίμαχο νομοσχέδιο, επισημαίνουν ότι επιχειρείται εισφοροδοτική επιδρομή, που «οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας». Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, «μας εξοντώνουν, θα κλείσουμε τα γραφεία μας!».
Tέλος, να σημειωθεί ότι από τις 12:00-15:00 θα πραγματοποιήσουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό

Δεν υπάρχουν σχόλια: