Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΘΕΣΗ Antinews ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: «ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;

Αίσθηση προκαλεί ένα άρθρο του Antinews που σχολιάζει ιδιαίτερα αιχμηρά την απόφαση για το Βατοπέδι αλλά και την γενικότερη σχέση Καραμαλικών-Συριζαίων
Mεταξύ άλλων στο άρθρο τονίζεται ότι «… ορισμένοι Καραμανλικοί θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την απόφαση του δικαστηρίου και να πάρουν τη ρεβάνς.
Δεν μιλάμε για τη ΝΔ ολόκληρη, αλλά για μια ομάδα της που θέλει σώνει και καλά να παραμείνει ιδιοκτήτρια στο κόμμα και να μην το αφήσει να ανανεωθεί.
Είναι σίγουρο ότι οι βαρόνοι της ΝΔ θα βρουν τρόπο πλέον να ξαναμπούν στη λογική της…αντεπίθεσης για την ανάκτηση των κεκτημένων» και προσθέτει «το χάρηκαν και οι Καραμανλικοί, και οι φίλοι τους οι Συριζαίοι,
οι οποίοι άλλωστε τους χρωστάνε πολλά…»
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πως το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε σε σάιτ που πρόσκειται στην Δεξιά… και πιο συγκεκριμένα στην πτέρυγα Σαμαρά…
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο εδώ:
Είχαμε χρόνια να διαβάσουμε μια δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Εκτός από εκείνη την αποτυχημένη παρέμβαση στο δημοψήφισμα ποτέ ο κ. Καραμανλής δεν παρενέβη ο ίδιος, χωρίς τους «κύκλους» του, τους δημοσιογράφους του και των εφημερίδων που παρουσίαζαν την άποψή του, χωρίς αυτός να μιλάει. Δεν παρενέβη ούτε όταν η κυβέρνηση Σαμαρά χτυπιόταν εκ των έσω.
Για πρώτη φορά σήμερα διαβάσαμε μια δήλωσή του που αφορούσε τη «δικαίωση» από τα δικαστήρια της κυβέρνησής του για την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα που μεθόδευσαν την αθλιότητα της υπόθεσης και τη σκευωρία, με στόχο να πληγεί η τότε κυβέρνηση.
Δεν έχει σημασία τόσο η δήλωση, όσα μια σειρά από γεγονότα που πρέπει να παραθέσουμε. Η αλήθεια είναι ότι όταν δικαιώνεται κάποιος, κάποιοι ή μια ολόκληρη κυβέρνηση, αυτό πρέπει να το διατρανώνει.
Η δικαστική δικαίωση αποτελεί πάντα την ύψιστη ελπίδα του συκοφαντημένου για να καθαρίσει το όνομά του. Καλά κάνει λοιπόν και ο Καραμανλής και οι καραμανλικοί να πανηγυρίζουν.
Και είναι αλήθεια ότι υπήρξαν τότε συμφέροντα που βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που της κατάφεραν χτυπήματα που ήταν τελειωτικά.
Από κανάλια, όπως ο Alpha, επειδή ο Κοντομηνάς τα «έσπασε» με τη ΝΔ, μέχρι το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως, που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος που καλό είναι να τη θυμούνται κάποιοι προτού βγουν στους δρόμους και ζητήσουν και τα ρέστα.
Διότι είναι σίγουρο ότι ορισμένοι Καραμανλικοί θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την απόφαση του δικαστηρίου και να πάρουν τη ρεβάνς.
Δεν μιλάμε για τη ΝΔ ολόκληρη, αλλά για μια ομάδα της που θέλει σώνει και καλά να παραμείνει ιδιοκτήτρια στο κόμμα και να μην το αφήσει να ανανεωθεί.
Είναι σίγουρο ότι οι βαρόνοι της ΝΔ θα βρουν τρόπο πλέον να ξαναμπούν στη λογική της…αντεπίθεσης για την ανάκτηση των κεκτημένων.
Κατ’ αρχάς, και παρότι σεβόμαστε τα δικαστήρια, πρόκειται για μια απόφαση που γεννά πολλά ερωτήματα, μιας και εκδόθηκε τώρα που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μην πει κανείς για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, γιατί ειδικά σε πολιτικά θέματα, θα γελάσουν και οι πέτρες.
Το χάρηκαν και οι Καραμανλικοί, και οι φίλοι τους οι Συριζαίοι, οι οποίοι άλλωστε τους χρωστάνε πολλά…
Κατά δεύτερον, οι δικαστές έκριναν όλους τους κατηγορούμενους αθώους.
Μα κανένας δεν υπάρχει που να έχει κάνει παράβαση του καθήκοντός του;
Ακόμη κι αν, όπως λένε κάποιοι δεν υπήρξε δόλος, οι χάρες που έκαναν οι κτηματικές υπηρεσίες στους ηγούμενους της μονής, δεν είναι παράβαση καθήκοντος;
Όταν οι ηγούμενοι – επιχειρηματίες επισκέπτονταν πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του κρατικού μηχανισμού και ζητούσαν την ανταλλαγή του…νερού της λίμνης Βιστωνίδας με φιλέτα του δημοσίου, αυτό πώς μπορεί να χαρακτηριστεί;
Εντάξει, να αποδεχθούμε ότι με διάφορα αμφισβητούμενα χρυσόβουλα, η Mονή Βατοπεδίου βρέθηκε με μια μεγάλη περιουσία που περιελάμβανε και τη λίμνη.
Ποιος, όμως, είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται ώστε να ανταλλάξει το νερό και τα ψάρια με πολυκατοικίες αξίας 40 και πλέον εκατομμυρίων π.χ. στο Μαρούσι;
Ποιος έχει δικαίωμα να υποτιμολογεί αξίες κρατικών ακινήτων προκειμένου αυτά να δοθούν στη συνέχει στη Mονή, όπως έκαναν τότε ορκωτοί εκτιμητές;
Εν πάση περιπτώσει για να τελειώνουμε, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν υπήρξε δόλος, επομένως και ποινικό αδίκημα, καλώς έκαναν και αθωώθηκαν.
Όμως, υπάρχουν πάντα οι πολιτικές ευθύνες, αυτές που λένε ότι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με κανέναν και να κάνει χαριστικές ρυθμίσεις. Ακόμη κι αν αυτή είναι η Εκκλησία, τα μοναστήρια, οι παπάδες και άλλοι. Ρόλος της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να προστατεύει την περιουσία και τα συμφέροντα του δημοσίου. Τελεία και παύλα.
Όσο για την κυβέρνηση Καραμανλή, την περίοδο 2004-2009, δεν έπεσε για το Βατοπέδι. Αυτό ήταν η αφορμή.
Η αιτία ήταν ότι ο κ. Καραμανλής και η παρέα του έχασαν την ευκαιρία που τους έδωσε απλόχερα ο ελληνικός λαός, να ανανεώσουν την Ελλάδα. Να την επανιδρύσουν, όπως έλεγαν τότε.
Έχασαν την ευκαιρία εξαιτίας της διαχειριστικής τους ανεπάρκειας που εκτίναξε στα ύψη τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.
Έχασαν την ευκαιρία, όταν ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να δώσει πασαπόρτι σε δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους να πάρουν μια θέση στο Δημόσιο.
Σε χιλιάδες συμβασιούχους που έγιναν μόνιμοι και τους πληρώνουμε όλοι εμείς.
Έχασε την ευκαιρία ο κ. Καραμανλής να μην επιτρέψει στον κ. Παπανδρέου να κυβερνήσει, όταν η θύελλα των μνημονίων πλησίαζε κι αυτός καθυστέρησε να πάρει τα μέτρα που του έλεγαν να πάρει, προτιμώντας την «ήπια προσαρμογή».
Έχασε την ευκαιρία όταν δεν κυνήγησε τα γνωστά «λαμόγια» της σημιτικής περιόδου, τα οποία τώρα σιτίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κι έχασε τέλος την ευκαιρία, όταν επέτρεψε στον κ. Τσίπρα να στηριχθεί στις δυνάμεις των Καραμανλικών και να γίνει ο μεγάλος καταστροφέας της χώρας.
Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε όλα τα φόντα να μείνει στην ιστορία.
Γιατί δεν το έκανε, ας μη ρίχνουμε τα πάντα στο Βατοπέδι. Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει.
Πηγή: Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: