Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

Την δικαστική απόφαση για το Βατοπέδι σχολίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Λιάρος, στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, τονίζοντας το ρόλο Αλογοσκούφη στην υπόθεση αλλά και το γιατί ο Κ. Καραμανλής θα έπρεπε να πανηγυρίζει… λιγότερο.
Διαβάστε την ανάρτησή του:
Λοιπόν, για να συνεννοούμαστε: το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου το «καθάρισε» ο Γ. Αλογοσκούφης,!
Όταν κατάλαβε τι πήγε να γίνει και αφου ειχαν αποκαλυφθεί κατι διπλά συμβόλαια ( η αγορά έλεγε ότι έτσι εξοφλούνται οι προμήθειες στις μεταβιβάσεις ακινήτων) και άλλα πολλά και σκανδαλώδη.
Ο τοτε τσάρος της Οικονομίας με μια καταλυτική απόφαση ακύρωσε όλες τις μεταβιβάσεις και έτσι εξέλιπαν οι κατηγορίες για απιστία , μαύρο χρήμα κλπ. Γιατί απλά δεν έγιναν οι οικονομικές πράξεις.
Πολιτικό σκάνδαλο όμως υπήρξε!
Τα τηλέφωνα απο το Μαξίμου,
σε υπουργούς έγιναν. Η κρατική μηχανή κινήθηκε με ρυθμούς ζηλευτούς ακόμα και για fast track, στο γνωστό βραδυκίνητο και παρελκυστικό δημόσιο. Ο Πετρος Δουκας έδωσε την εντολή να μην παραστεί το δημόσιο στη δίκη. Αν όλα αυτα δεν είναι σκάνδαλο, τότε ποιά είναι;
Γιατί αλλωστε ο Καραμανλής, που σήμερα μιλά για σκευωρία εκλεισε τη Βουλη, άν όχι για να εξασφαλίσει την παραγραφή; Γιατί πήρε την πολιτική ευθύνη στη Βουλή; Για την σκευωρία; Γιατι καθάρισε σαν αυγό τον Ρουσσόπουλο και τον Βουλγαράκη;
Ο πρώτος δεν είχε φανερή ανάμιξη, αλλά γιατί δεν πήρε αποστάσεις εγκαιρα όταν έμαθε ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του; Ο Βουλγαράκης πάλι, πλήρωσε την πολιτική του αφέλεια (νόμιμο και ηθικό), αλλά και την οικογενειακή ευθύνη (κακώς) απο την εμπλοκή της συζυγου και του πεθερού του.
Ο Καραμανλης λοιπόν θα έπρεπε να πανηγυρίζει λιγότερο. Οι πολιτικές ευθύνες που ανέλαβε δεν παραγράφηκαν απο την απόφαση του δικαστηρίου.
Οι εκλογές και η ψήφος των πολιτών τις καταλόγισαν.
Και η ιστορία τις κατέγραψε στο πολιτικό του βιογραφικό. Όχι ως αυτουργού αλλά ως άβουλου κυβερνήτη.
Τα περι πολιτικοδημοσιογραφικής σκευωρίας είναι της ίδιας αξίας με τα σενάρια απόπειρας δολοφονίας του. Όχι ότι δεν γράφτηκαν και ακουστηκαν τέρατα. Δυστυχώς στις αποκαλύψεις σκανδάλων δεν λείπουν και οι υπερβολές. Ούτε η πολτική καπηλεία. Είναι γεγονός οτι σπιλώθηκαν και αθώοι. Αλλά μην τα ρίχνουμε όλα στα… χαλκεία!
Αντίθετα, ο νεώτερος Καραμανλής, πρέπει να μιλήσει για πολλά άλλα και πολύ στενάχωρα. Όχι μονο για τον ίδιο, αλλά και για τον ελληνικό λαό που υφίσταται τις συνέπειες. Όχι μόνο τις δικές του, αλλά και αρκετών άλλων, πριν απο εκείνον , αλλά και μετα…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μίλησε το βαμπίρ του ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 10:08:00 μ.μ.
Γειά σας ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες και χίτες
τα ΖΟΜΠΙ των ρουφιάνων της Δεξιάς θα σώσουν την Ελλάδα; Καραμανλής: απόγονος συνεργάτη των SS/ Μητσοτάκης; απόγονος αποστάτη βρυκόλακα.
Η ιστορία δεν παραγράφεται
Γενιές ολόκληρες από μέλη της ‘Χ’, αυτοί και οι απόγονοί τους, και επί πολλά χρόνια, κάνουν αγώνα, και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, ώστε η κοινή γνώμη, και ειδικά οι ιστορικοί, να μην τους ταυτίζουν με τα Τάγματα Ασφαλείας, τους γνωστούς Ράλληδες, τους Γερμανοτσολιάδες.
Ομως, η λαϊκή μούσα, η φιλική, η δική τους λαϊκή μούσα, μάλλον έχει άλλη γνώμη.
Στα τραγούδια, που έχουν μείνει γνωστά με το γενικό όρο ‘Χίτικα‘, συναντάμε την πλήρη ταύτιση των τριών αυτών κατηγοριών.
Και βλέπουμε να μπαίνουν στην ίδια κατηγορία οι Χίτες, οι Ταγματασφαλήτες και οι Χωροφύλακες άνευ θητείας, που λέγανε.

Ανώνυμος είπε...

με κεινη την λιστα λαγκαρντ και την μαργαριτα, τι εγινε τελικα ???
και με εκεινο το διαμερισμα στο λονδινο ???

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΧΙΤΕΣ
Στο Μελιγαλα οι Ρέιντζερς, Κένταυροι και λοιπές «ομάδες κρούσης» «ΔΑΠίτες – Χίτες – Ταγματασφαλίτες», τα ΟΝΝΕΔόπουλα φώναζαν «Ζήτω οι Χίτες, οι ταγματασφαλίτες, ζήτω η ΟΝΝΕΔ και οι ΔΑΠίτες»
Γειά σας ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες και χίτες λέει το τραγούδι.
Ας το δούμε ολόκληρο. Είναι το τραγούδι του Βαγγέλη Μαγγανά:
Απ’ όλα τα αποσπάσματα
Του Μαγγανά μ’ αρέσει,
που έχει τις σφαίρες σταυρωτά,
τ’ αυτόματο στη μέση.
Γεια σου Μαγγανά μου, γεια σου
με τους Χίτες τα παιδιά σου.
Με τι καρδιά ρε Μαγγανά στη Καλαμάτα μπήκες
και έσπασες τις φυλακές και έβγαλες τους Χίτες.
Γειά σας ταγματασφαλίτες,
χωροφύλακες και χίτες
Δεν είμαστε κομμουνισταί, ούτε και λαοκράται
ειμαστε ελληνόπουλα, Χίτες, επαναστάται.
Γεια σου Μαγγανά μου, γεια σου
με τους Χίτες τα παιδιά σου.
Το βλέπεις ‘κείνο το βουνό, πουλιά δεν τ’ ανεβαίνουν
μα του Βαγγέλη τα παιδιά τ’ ανεβοκατεβαίνουν.
Γεια σου Μαγγανά μου, γεια σου
να χαρείς το απόσπασμά σου.
Και σε μια άλλη εκδοχή, τα πράγματα γίνονται πολύ μοβόρικα
Το βλέπεις ‘κείνο το βουνό το πιο ψηλό απ’ τα άλλα;
Εκεί θα στήσει ο Μαγγανάς κομμουνιστών κρεμάλα

Ανώνυμος είπε...

ΈΓΓΡΑΦΟ ΣΔΟΕ: ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Έγγραφο του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο, από την έρευνα των υπηρεσιών του σώματος «δεν υπάρχει» στη γνωστή λίστα Λαγκάρντ ή σε οποιαδήποτε άλλη λίστα το όνομά της ως δικαιούχου ή έχει προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που να συνδέει το όνομά της, έδωσε στη δημοσιότητα η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στυλιανό Στασινόπουλο και κατατέθηκε στο πλαίσιο εκδίκασης αγωγής της κυρίας Παπανδρέου σε βάρος ηγετικών στελεχών του ΣΔΟΕ, καθώς και ΜΜΕ, δημοσιεύματα των οποίων την έφεραν ως δικαιούχο λογαριασμού 500 εκατ. ευρώ, που περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ.

Στο ίδιο έγγραφο, ο υπογράφων δηλώνει στην κυρία Παπανδρέου ότι «ουδέποτε προέβην σε συνεντεύξεις ή αναφορές» σε ΜΜΕ «ότι δήθεν είστε δικαιούχος ποσού 500 εκατ. ευρώ ή άλλου ποσού, τα δε δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου που αναφέρονται στο πρόσωπό σας ουδεμία σχέση έχουν με τις έρευνες, τις οποίες έχει διενεργήσει η υπηρεσία μας».

Σημειώνει επίσης ότι «στη σχετική κατάθεσή μου στον Οικονομικό Εισαγγελέα, όπου αναφέρθηκε το όνομά σας στις 3-10-2012, αυτό δεν είχε προκύψει από σχετική επεξεργασία στοιχείων και συγκεκριμένα της λίστας Λαγκάρντ ή οποιασδήποτε άλλης λίστας αλλά αναφέρθηκε ως πληροφορία από διευθυντικό στέλεχος στις 2-10-2012 σε σύσκεψη διευθυντικών στελεχών της υπηρεσίας μου». Καταλήγει τονίζοντας ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση «με τις ασύστατες συκοφαντικές διαδόσεις εις βάρος σας, τις οποίες επικρίνω και εγώ από τη θέση μου».

Η πλευρά της κυρίας Παπανδρέου τονίζει ότι το έγγραφο του ΣΔΟΕ τη δικαιώνει απόλυτα σε όσα υποστήριζε ότι τα δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα και σκοπό είχαν να τη συκοφαντήσουν και να τη σπιλώσουν. Επίσης, μετά την αποδοχή του εγγράφου από την κα Παπανδρέου, ο κ. Στασινόπουλος εξαιρέθηκε της αγωγής, παραμένουν ωστόσο εκκρεμείς οι υπόλοιπες υποθέσεις εναντίον των υπολοίπων στελεχών του ΣΔΟΕ και των ΜΜΕ κατά των οποίων είχε στραφεί η ιδία.