Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΜΕΙΩΝΟΥΝ Η ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ!

 Προχτές κάναμε μια ανάρτηση στο μπλογκ μας  στην οποία μεταξύ άλλων αναφέραμε  ότι αυτό το διάστημα 852.000 πολίτες έχουν ‘ρθει αντιμέτωποι με κατασχέσεις ενώ άλλοι  1.670.000 φορολογούμενοι, λόγω αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στην φορολεηλασία, απειλούνται με κατασχέσεις να χάσουν την περιουσία τους.

Το πώς εφαρμόζεται η «ισονομία και ισοπολιτεία» που επικαλούνται οι αστοί δημοσιολόγοι ενώ εμείς μιλάμε πάντα για «δυο Ελλάδες» -της τάξης μας και των αστών- το βλέπουμε πολύ χαρακτηριστικά και στο σημερινό δημοσίευμα που έχει η εφημερίδα  Documento.
Απ’ αυτό μαθαίνουμε ότι η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) πήρε αποφάσεις με τις οποίες μειώθηκαν ή και διαγράφηκαν στο σύνολό τους πρόστιμα 137.401.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σημειώνει το δημοσίευμα μεταξύ άλλων:

 Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που διαθέτει τη βούλα της Δανιμαρκϊας και των ευρωπαϊκών χωρών, ή ξαφνικά στην Ελλάδα οι αριθμητικές πράξεις γίνονται με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά; Η αρχή που είναι υπεύθυνη για τη συλλογή εσόδων και από φοροδιαφυγή φαίνεται να διαθέτει άλλο μετρικό σύστημα από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενου Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Ετσι, πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων που επιβάλλονται από το ΚΕΦΟΜΕΠ μειώνονται ή διαγράφονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΑΑΔΕ. Δηλαδή πολίτες που έχουν ελεγχθεί από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών ελέγχονται λίγο αργότερα από υπηρεσία της αρχής, με τα ίδια δεδομένα και τρόπους υπολογισμού, και τα πρόστιμα καταπέφτουν. Η διαφορά των εκτιμήσεων προκαλεί ερωτήματα για το ποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Αυτός που αρχικά καταλογίζει και ενοχοποιεί ή αυτός που τελικά σβήνει; Ποιοι μηχανισμοί λειτουργούν ενδιάμεσα, δημιουργώντας την αδικαιολόγητη σχετικότητα που μπορεί τελικά να αποδειχθεί μήτρα της διαφθοράς; 

Το δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς θα προβεί σε «ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης» -ξέρουμε από την πείρα μας που καταλήγουν τέτοιες «διερευνήσεις» ενώ στον κατάλογο όπου παρουσιάζονται τα πρόσωπα που «εξυπηρετήθηκαν» συναντάμε όλο το αφάν γκατέ της ντόπιας πλουτοκρατίας. Από τον Δημήτρη Κοντομηνά μέχρι μέλη της οικογένειας Καλογρίτσα:



Δεν υπάρχουν σχόλια: