Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ! ΌΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ



Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να αθωώνει όλους τους κατηγορούμενους και τα πρόσωπα- πρωταγωνιστές της διακυβέρνησης Καραμανλή, κατά την περίοδο της οποίας «έσκασε» το σκάνδαλο, να βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον και να «πανηγυρίζουν».
Πρώτος απ’ όλους ο Κώστας Καραμανλής, που μπορεί 8 χρόνια τώρα να μην έχει μιλήσει για τον «εκτροχιασμό» της χώρας από την κυβέρνησή του αλλά σήμερα εξέφρασε τη δικαίωσή του για την απόφαση του δικαστηρίου.
«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά,
για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους…», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Κ. Καραμανλής, μη αποδεχόμενος δηλαδή ότι επρόκειτο για σκάνδαλο.
Τι έλεγε όμως το 2008 ο Κώστας Καραμανλής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, σε μια ομιλία που οι υποστηρικτές του «αποθέωσαν», επειδή ανέλαβε το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και… βγήκε μπροστά ως «μεγάλος ηγέτης»;
«Λειτούργησαν σε βάρος του δημοσίου, εκμεταλλεύθηκαν αδυναμίες του κράτους, ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες… Σε πολιτικό επίπεδο, είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ό, τι αρχικά εκτιμήσαμε, οφείλω να παραδεχθώ ότι έκανα λάθος, ήταν δικό μου, που δεν εκτίμησα τις μεγάλες διαστάσεις. Αναγνωρίζω ότι έπρεπε να είμαστε υποψιασμένοι και να έχουμε ισχυρότερα αντανακλαστικά. Αργήσαμε να κινηθούμε. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών μας. Αναγνωρίζουμε τα όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπαίδι και τις ευθύνες που μας αναλογούν…», ελεγε μεταξύ άλλων στην ομιλία του τότε ο Κ. Καραμανλής αποδεχόμενος επί της ουσίας ότι πρόκειται για σκάνδαλο, εν αντιθέσει με ό, τι κάνει σήμερα ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: