Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΒΥΗ: «ΘΑ ΤΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΑΝ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ»


Ναυτικό αποκλεισμό επέβαλε ο στρατηγός Χαφτάρ μετά την παράδοση αντιπλοϊκών πυραύλων καθώς και άλλων όπλων από Αίγυπτο και Ιορδανία ως απάντηση στην πρωτοφανή κίνηση Ρ.Τ.Ερντογάν να στείλει για πρώτη φορά πλοίο με όπλα στις δυνάμεις των Αδερφών Μουσουλμάνων του GNA.
Oι εικόνες και τα βίντεο που ακολουθούν θα πρέπει να προβληματίσουν τις αρχές της χώρας μας. Η Τουρκία έχει φτάσει σε σημείο να μπορεί να "τροφοδοτεί" με όπλα ένοπλες οργανώσεις και να συμμετάσχει ενεργά σε ένα "proxy war".
Πιο αναλυτικά, οι δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ επέβαλαν ναυτικό αποκλεισμό στα λιμάνια της δυτικής Λιβύης. Η απόφαση λήφθηκε μετά την άφιξη σε λιμάνι της Τρίπολης πλοίου με τεθωρακισμένα, αντιαεροπορικά και αντιαρματικά που έστειλε η Τουρκία από το λιμάνι της Σαμψούντας.
«Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή του στρατού, Στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, για την διακοπή των προμηθειών των δυνάμεων της δυτικής περιοχής, ο αρχηγός του Επιτελείου των ναυτικών δυνάμεων, ταγματάρχης Φαράι Μαχντάβι, αποφάσισε να κηρύξει σε καθεστώς ναυτικού αποκλεισμού τα λιμάνια της Λιβύης», αναφέρει σχετικό ανακοινωθέν.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν,
οι ναυτικές δυνάμεις του Λιβυκού Ναυτικού απείλησαν να βουλιάξουν όσα πλοία πλησιάζουν τα λιμάνια της δυτικής περιοχής και προέρχονται από την Τουρκία.
Καταπατώντας την απόφαση του ΟΗΕ για την απαγόρευση εξοπλισμού των αντιμαχόμενων στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη η Τουρκία έστειλε στο λιμάνι της Τρίπολης με το φορτηγό πλοίο Amazon (IMO: 7702657) σημαία Μολδαβίας σημαντικό αριθμό οχημάτων τουρκικής κατασκευής Kirpi II MRAP τα οποία όπως φαίνεται και από την παραλλαγή που φέρουν προορίζονταν για τον τουρκικό Στρατό.
Οι τουρκικές αρχές παραπλάνησαν την χώρα μας δηλώνοντας πως προορισμός του πλοίου ήταν ο Λίβανος προκειμένου να περάσει από τα χωρικά μας ύδατα με κατεύθυνση τη Λιβύη.
Βαμμένα με παραλλαγή που χρησιμοποιείται από τον τουρκικό Στρατό, τα οχήματα MRAP BMC Kirpi II ήταν εξοπλισμένα με τηλεχειριζόμενους σταθμούς όπλων. Εμφανίστηκαν να διαθέτουν συστήματα παρεμβολών ραδιοσυχνοτήτων που νωρίτερα είχαν εντοπιστεί να είναι τοποθετημένα σε οχήματα του τουρκικού Στρατού.
Μάλιστα ορισμένα από αυτά φέρουν σύστημα εξουδετέρωσης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Εκτός από τα οχήματα αυτά η Τουρκία έστειλε στη Λιβύη εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων FIM-92 Stinger μαζί με 40 πυραύλους, αριθμό αντιαρματικών πυραύλων σοβιετικής κατασκευής και πληθώρα πυρομαχικών.
Η απάντηση της Αλ-Σίσι αλλά και της Ιορδανίας ήταν άμεση στο πολεμικό μήνυμα Ρ.Τ.Ερντογάν σε ΗΑΕ-Αίγυπτο και Γαλλία. Η Αίγυπτος έστειλε και αυτή με τη σειρά της αντιαρματικούς πυραύλους Κοrnet, αντιαεροπορικούς αλλά και UAV τα οποία επιχειρούν για λογαριασμό των δυνάμεων του Χ.Χαφτάρ.
Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τεθωρακισμένα 8×8 Al-Mared και 6X6 Mbombe.
Ταυτόχρονα, δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ πήγαν Αίγυπτο για εκπαίδευση ενώ ο ίδιος ο Στρατάρχης πραγματοποίησε ταξίδι- "αστραπή" σε Ιταλία όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τ.Κόντε, ενώ αργότερα θα μεταβεί και στην Γαλλία με σκοπό την ολοκληρωτική απομόνωση της Αγκυρας.
Καθώς οι μάχες κορυφώνονται για την ανακατάληψη της Τρίπολης από τον Χ.Χαφτάρ, οι δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ καλούν τους ισλαμιστές και μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να παραδοθούν.

Παραδόστε τα όπλα σας και πηγαίντε σπίτια σας με τους γονείς, τα παιδιά και τις οικογένειες σας καθώς ο Στρατός μας πλησιάζει" αναφέρουν τα φυλλάδια που ρίχνουν ελικόπτερα.
"Πέφτει" η Τρίπολη - Εμεινε χωρίς νερό
Θέμα χρόνου να πέσει η Τρίπολη στις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ καθώς διεκόπηκε η λειτουργία του κύριου αγωγού του συστήματος ύδρευσης της πολιορκούμενης πρωτεύουσας Λιβύης.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρία που διαχειρίζεται το δίκτυο, ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον σταθμού του δικτύου αγωγών μέσω του οποίου η Τρίπολη υδρεύεται από τη Σαχάρα.
Ανάγκασαν τους εργαζόμενους να κλείσουν τις στρόφιγγες στην εγκατάσταση, 400 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.Turkish armoured vehicles drive through the Libyan capital city Tripoli. sends a message to , and that it will not allow Haftar to capture Tripoli.

Boom! |n sources report that has sent Kirpi 2 armoured vehicles to the port of . This looks like a move to push back Khalifa Haftar's offensive, who is backed by Egypt, UAE and France.
77 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Yet another batch of photos showing BMC Kirpi II MRAPs sent by to -aligned forces and factions fighting against Khalifa 's .
Turkish-made armed vehicles were apparently deployed in both Tripoli and Misurata and haven't been engaged in the fight yet.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
⚡️📹Fresh footage: -made BMC Kirpi II MRAPs received by the forces and armed militias affiliated with the internationally recognized have been recently spotted in a hardly identifiable coastal area (possibly around the environs of or ) pic.twitter.com/uKt0grgqLM
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη SMM Libya

1/3 Even with a long-standing foreign support for the both sides of Libyan crisis, Turkey explicitly violated the embargo on by sending armed vehicles and weapons including lethal equipment (acc to a number of circulating reports) to the -aligned armed groups.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
2/3 In addition, by doing so, Ankara clearly manifested its strong intent to stand with and militarily support it that escalates a risk of proxy war between Qatar-Turkey and OAE-Egypt-KSA and inevitably add to the confrontation between the warring Libyan parties. pic.twitter.com/TaHMbMsrND
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη SMM Libya


Commander Khalifa arrived on late Wednesday to to meet the Italian Prime Minister Guiseppe , @LaStampa reported.

After which, is expected to be going to Paris, France to negotiate with the president @EmmanuelMacron
Προβολή εικόνας στο TwitterΔεν υπάρχουν σχόλια: