Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

...ΠΕΡΙΣΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΩ ΚΑΙ ΡΟΔΟ

Δυστυχώς ο Κούλης έχει τα ίδια αφεντικά μ' αυτά των εθνοκτόνων Τσίπρα-Κοτζιά...
Τωρα που ξυπνήσατε για την Θράκη πατριώτες του κώλου είναι αργά.
Κοιτάξτε τουλάχιστον να περισώσετε ότι γίνεται, από την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας σε Κώ και Ρόδο γιατί και σ' αυτή την ιστορία ΟΛΟΙ είναι σύμφωνοι.
Εννιά χρόνια πριν τάχω γράψει, σε ανταποκρίσεις μου στην Ελευθεροτυπία, αλλά τότε εσείς ...κονομάγατε και που χρόνος.
Έντυπη Έκδοση 
Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 22 Απριλίου 2010
Ψάχνουν για τουρκική μειονότητα σε Κω και Ρόδο
Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ
Συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της Βουλής των Ελλήνων και Ελλήνων βουλευτών, ο Ελβετός Σοσιαλιστής βουλευτής της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αντρέα Γκρος, ψάχνει στα...
ακριτικά νησιά Κω και Ρόδο να εντοπίσει άτομα μουσουλμανικής μειονότητας, που θεωρούν τους εαυτούς τους Τούρκους και που, κατά δήλωσή τους, δεν απολαύουν σεβασμού στα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματά τους.
Το «καλώς έχει» για την επίσκεψη Γκρος και η αναγνώριση της πρωτοφανούς αξίωσης, ότι πράγματι υπάρχουν σε Κω και Ρόδο τουρκικές μειονότητες οι οποίες, μάλιστα, υποφέρουν, δόθηκε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν από την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, με τη συναίνεση σύσσωμης της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου επικεφαλής ήταν η βουλευτής της Ν.Δ. κυρία Ελσα Παπαδημητρίου.
Κάτι άλλωστε που ο ίδιος ο κ. Γκρος είχε αποκαλύψει, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του ΣτΕ σχετικά με την έκθεσή του.
Σύμφωνα με την άποψη διπλωματικών παρατηρητών στο Στρασβούργο, η όλη απόπειρα δένει με την παράλληλη προσπάθεια που καταβάλλεται από κύκλους εντός και εκτός Ελλάδος να τεθεί υπό επανεξέταση η Συνθήκη της Λωζάννης.
Μνημονεύεται, μάλιστα, ότι στο εν λόγω ψήφισμα της Συνέλευσης του ΣτΕ περί Ιμβρου και Τενέδου είχε -με τη συναίνεση της τότε ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας- εγκριθεί τροπολογία, με βάση την οποία προβλέπεται ότι η κατάσταση των 4.000 Τούρκων μειονοτικών σε Κω και Ρόδο δεν μπορεί να συζητηθεί στα πλαίσια των όσων προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης διότι, όταν υπογράφθηκε η Συνθήκη το 1923, η Κως και η Ρόδος δεν υπάγονταν στην Ελλάδα.
sisour@orange.fr 
Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 22 Απριλίου 2010
Πολιτικά παρασκήνια
• Ελβετός, μόνος ψάχνει...
Για άτομα της μουσουλμανικής μειονότητας, που θεωρούν τους εαυτούς τους Τούρκους και, κατά δήλωσή τους, υποφέρουν, ψάχνει στην Κω και τη Ρόδο ο Ελβετός βουλευτής του Συμβουλίου της Ευρώπης Αντρέα Γκρος, ο οποίος θα συντάξει και τη σχετική έκθεση, για έγκριση από τη συνέλευση του Οργανισμού.
Το δικαίωμα να αναζητεί τουρκική μειονότητα σε Κω και Ρόδο τού το έδωσαν, ελέω της πρώην ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη, οι βουλευτές που συμμετείχαν στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία (Ελσα Παπαδημητρίου, Αριστοτέλης Παυλίδης κ.ά.), όταν αποδέχτηκαν ένα κατάπτυστο ψήφισμα της συνέλευσης, για τη διασφάλιση δήθεν πολιτιστικής ισονομίας μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων σε Ιμβρο και Τένεδο.
Δρούτσας και λοιποί το γνωρίζουν, διότι ο Γκρος θα περάσει και από την Αθήνα... 

ΡΟΥ.ΝΙ.http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2019/05/blog-post_977.html#more

 Ασάφογλου- «Είμαι τουρκάλα και το κόμμα μας στην Θράκη είναι Τουρκικό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: