Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PULSE: ΣΤΙΣ 7 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΤΟ 27% ΤΩΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης, στην τελευταία έρευνα, που παρουσιάζει το κανάλι πριν την Κυριακή των Ευρωεκλογών και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαΐου και σε δείγμα 1.208 ενηλίκων πολιτών.
Στην πρόθεση ψήφου για την ευρωκάλπη τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 31% 
ΣΥΡΙΖΑ 24% 
-ΚΙΝΑΛ 7%, 
-Χρυσή Αυγή 6,5% 
-ΚΚΕ 5,5%. 
Η Ένωση Κεντρώων παίρνει,
1,9%, 1,7% το Ποτάμι και 1,4% οι ΑΝΕΛ. Ένα ποσοστό 3% απάντησε «Λευκό/Άκυρο/Αποχή».

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μελέτες η σημερινή μέτρηση γίνεται χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων. Στην συσπείρωση ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ενισχυμένος με 60%. Χάνοντας 15% προς τη ΝΔ, 3% προς το ΚΙΝΑΛ και άλλο 3% προς το Μέρα25. Ένα 7% παραμένει σε μία «Γκρίζα ζώνη».
Η ΝΔ βελτίωσε την δική της συσπείρωσή κατά μία μονάδα, όμως είναι ήδη ψηλά, στο 84% πλέον, και συνεπώς να περιθώρια περαιτέρω ανόδου είναι μικρότερα.
Άλλωστε μόνον το 5% των πολιτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή θέλουν να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό στήριξε την ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 27%. Με βάση τις εκτιμήσεις της Pulse η ψήφος των αναποφάσιστων δύναται να μειώσει αισθητά την διαφορά. Παράλληλα όμως, δεν μπορεί να αποκλειστεί και μεγάλη νίκη της Πειραιώς με διψήφιο προβάδισμα. Στο καλύτερο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να αποσπάσει το 29,2%, ενώ το χειρότερο ενδεχόμενο για την Νέα Δημοκρατία είναι το 31,8%, που σημαίνει πως το χάσμα περιορίζεται στις 2,6 μονάδες. Στο άλλο άκρο, το χείριστο σενάριο για την Κουμουνδούρου τον φέρνει στο 24,2% το βράδυ της ευρωκάλπης ενώ το βέλτιστο σενάριο για την ΝΔ την φέρνει στο 37,3%. Σε αυτόν τον συνδυασμό η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά τις 13 μονάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: