Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

ΤΣΑΜΠΑΣΛΙΚΙΑ


Ασχετο: Εχετε ακούσει την λέξη "τσαμπασλίκια". Περιλαμβάνεται στο "πεζοδρομιακό" λεξιλόγιο και συνήθως σημαίνει αλισβερίσι μεταξύ παραβατικών ατόμων. Μπορεί να αναφέρετε σε διάλογο κλεφτών και κλεφταποδόχων, λαθρέμπορων και διακινητών, και κάθε είδους ατόμων που νταλαβερίζονται με παρασκηνιακές, παράνομες δουλειές.   

Τι μας ήρθε και θυμηθήκαμε αυτή την λέξη; Ούτε εμείς ξέρουμε. Είναι τα ασυναίσθητα τρακαρίσματα που κάνουνε μερικές φορές καχύποπτα μυαλά. 

Πάμε και στο θέμα μας τώρα,

που δεν είναι άλλο παρά το διπλανό τουίτ του ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου. Απ' αυτό ενημερωνόμαστε, ότι όσοι έχουν νταλγκά με τον αθλητισμό, πρέπει να τα ακουμπήσουν χοντρά σε ένα "μαγαζί" του καναλάρχη Θοδωρή Κυριακού, για να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου.

Προφανώς θα είναι εντελώς τυχαίο ότι ο ιδιοκτήτης αυτού του συνδρομητικού καναλιού τυχαίνει να είναι το ίδιο άτομο το οποίο έχει διατελέσει και προσωπικός αερομεταφορέας του πρωθυπουργικού ζεύγους, -με τα ελικόπτερα που διαθέτει-, θα είναι εντελώς άσχετο με το γεγονός ότι το «επιτελικό» κράτος» Μητσοτάκη θέλησε να εξαλείψει τον φόβο του καναλάρχη για καταστροφή περιουσία του, με κατ' εξαίρεση διάθεση πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή της Ανοιξης σε περασμένη πυρκαγιά.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/06/blog-post_75.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: