Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΑΧΑΛΟ! «ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΥΓΗ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΖΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...»

Thanos Panagopoulos
Με διαφορά ελαχίστων ωρών προέκυψαν δύο ζητήματα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, αλλά με πολλά κοινά, που θα πρέπει να προβληματίσουν:
Η Σοφία Σακοράφα, φωτογραφίζεται προεκλογικά σε μια δημόσια εκδήλωση, όπου στο πλαίσιο της τυπικής αστικής ευγένειας ανταλλάσσει χειραψία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. "Χρήσιμη Λεπομέρεια": η Σακοράφα είναι πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ που οργανώνει το Piraeus Street Long Jump και ο Μαρινάκης (πρώτος σε σταυρούς) σύμβουλος του Δήμου Πειραιώς που συνδιοργανώνει την εκδήλωση. Σήμερα μαθαίνουμε πως διαγράφτηκε για αυτήν την φωτογραφία από τους τσενγκεβάρηδες του κόμματος Βαρουφάκη.

 Η Ηλέκτρα Βισκαδουράκη, φωτογραφίζεται προεκλογικά σε μια εκδήλωση, με τον Μάκη Βορίδη.
"Χρήσιμη Λεπομέρεια": η Βισκαδουράκη είναι διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο υπουργείο Εσωτερικών, και καλύπτει για το ρεπορτάζ της εφημερίδος "Αυγή" την καθιερωμένη τελετή παραδόσεως και παραλαβής όπου ο Βορίδης παραδίδει το χαρτοφυλάκιο στην υπηρεσιακή υπουργό Καλλιόπη Σπανού.
Μετά από αυτήν την αναμνηστική φωτογραφία που τραβήχτηκε στο πλαίσιο της τυπικής αστικής ευγένειας, η Ηλέκτρα δέχεται ένα ανελέητο bullying από τσενγκεβάρηδες συριζαίους που έχουν βγει κραδαίνοντας το αριστερόμετρο στο χέρι. Σήμερα διαβάζω στο προφίλ της Ilektra Viskadouraki στo facebook ότι απολύθηκε από την Αυγή. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιός ήταν ο λόγος απολύσεώς της, αλλά κατά γενική ομολογία των εντός των τειχών της τοπικής αυτοδιοικήσεως μόνο λόγοι επαγγελματικής επάρκειας δεν μπορεί να συντρέχουν. Συνειρμικά πάντως, όσοι διάβασαν και σχολίασαν την ανάρτησή της θυμήθηκαν την φωτογραφία με τον Βορίδη -ήταν δεν ήταν αυτή η αιτία.
Ίσως αυτή η χρονική σύμπτωση να έχει να πει πολλά για παθογένειες της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς. Και λέω "σύγχρονες" διότι θυμήθηκα την ακομπλεξάριστη χειραψία του Μάρκου Βαφειάδη με τον Θρασύβουλο Τσακαλώτο το 1984, δύο -κυριολεκτικά- μπαρουτοκαπνισμένων αντιπάλων στρατηγών του εμφυλίου πολέμου, που δεν είχαν να αποδείξουν τίποτε και σε κανέναν με αριστερόμετρα και δεξιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: