Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΙΤΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

5ο Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”

Βούλιαξε η Ιτέα από τον κόσμο στο δεύτερο δρώμενο του 5ου Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ", τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου με τη Βίκυ Καρατζόγλου και την εκπληκτική μπάντα "Ευγενείς Αλήτες" που έλαβε χώρα την
Πέμπτη 6 Ιουλίου στην προβλήτα της Ιτέας. Ο κόσμος γέμισε την προβλήτα αλλά και ολόκληρη την παραλιακή Ιτέα, σε μία όμορφη βραδιά η οποία γέμισε με τα διαχρονικά τραγούδια του σπουδαίου, άμεσου και πάντα επίκαιρου τραγουδοποιού Νίκου Πορτοκάλογλου.

Μάγεψε η φωνή της Βίκυς Καρατζόγλου, αλλά κι ένας ένας οι εξαιρετικοί μουσικοί του, όπως ο Βύρωνας Τσουράπης ο ίδιος τραγουδοποιός και μπάσο και ο ντόπιος Θανάσης Τσακιράκης στα κρουστά, ο οποίος μεγάλωσε στην Ιτέα. Το κοινό που κατέκλυσε το χώρο της συναυλίας, ενθουσιάστηκε,

τραγούδησε, λικνίστηκε στους ήχους της ηλεκτρικής μπάντας του Νίκου Πορτοκάλογλου ,αλλά και στον ηλεκτρισμό των δυνατών τραγουδιών του που εδώ και τρεις δεκαετίες συγκινούν τον κόσμο. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της εξαιρετικής του μουσικής εκπομπής "Το Μουσικό Κουτί", η οποία αναβάθμισε με την ποιότητα και τη διαφορετικότητά της την ελληνική τηλεόραση, και κέρδισε τις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη μπάντα του, δικαίωσε την επιλογή του 5ου Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" να τον προσκαλέσει μέσα στο δίκτυο των δρώμενών του για το 2023.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Δελφών κος. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση ως οικοδεσπότης του Φεστιβάλ, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κος. Γιώργος Δελμούζος, ο αντιδήμαρχος Ιτέας κος. Γιώργος Τσατσαρώνης, ο πρόεδρος του Δικτύου Δελφών κος Νίκος Κατσικούλης και φυσικά ο αντιδήμαρχος Δωρίδας κος. Δήμος Ταράτσας ως εκπρόσωπος του Δήμου Δωρίδας, του δεύτερου εταίρου του Δικτύου Δελφών που διοργανώνει το "Λάλον Ύδωρ".

Φυσικά δεν θα έλειπε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής μαζί με τους εθελοντές του, μπροστά αλλά και πίσω από τη σκηνή για το συντονισμό των πάντων. 

Η επόμενη εκδήλωση είναι την Κυριακή 23 Ιουλίου στην πλατεία Ησαϊα στην Άμφισσα με τη συναυλία του Δημήτρη Μπάση, ενώ ακολουθεί η παράσταση "Το Θείο Τραγί" του Γιάννη Σκαρίμπα, στη γενέτειρά  του την Αγία Ευθυμία στις 6 Αυγούστου, από το θίασο Γκραν Γκινιόλ, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Παπαδημητρίου.

 

Πληροφορίες στο www.delphifestival.gr.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: