Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ ….

Του Γ.Γ.

Αποφεύγω να επικεντρώνομαι σε θεωρίες συνωμοσίας, αν και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές ανάλογες, για τις αιτίες στις οποίες οφείλεται η πυρκαγιά στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχίαλου. Και κάποιες απ’ αυτές δεν στερούνται λογικού σκεπτικού, όπως και οι σκέψεις που διατύπωσε προηγουμένως ο σ. mitsos 175. Ολες αυτές έχουν βάση την τοποθέτηση χρήστη του twitter, ο οποίος γράφει: “Κάπως έπρεπε να δικαιολογήσουν τις απώλειες πυρομαχικών αλλιώς δεν έχει εξήγηση πως άφησαν αποθήκες ΤΟΛ απροστάτευτες”.

Πάμε όμως στα γεγονότα. Σε κάθε αστικό κράτος ο πιο οργανωμένος μηχανισμός του είναι οι ένοπλες δυνάμεις, κι αυτό από την φύση της αποστολής του. Το σκηνικό δηλαδή που παρακολουθούμε τώρα, με τις εκρήξεις σε αποθήκη πολεμικού εξοπλισμού, συνέπεια της πυρκαγιάς, στην 111 πτέρυγα μάχης μου φαίνεται αδιανόητο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας «την παρούσα χρονική στιγμή η αεροπορική βάση της 111ΠΜ κρίνεται ασφαλής, ενώ πυροτεχνουργοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς έχουν αποσταλεί στο σημείο», χωρίς ιδιαίτερες πληροφορίες. Προσέξτε τώρα γιατί οι τύποι βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Στην ανακοίνωση του το ΓΕΑ αφού τονίζει ότι δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή, συμπληρώνει: “Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου είχαν υλοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς και οι απαραίτητες προβλεπόμενες ζώνες πυρασφαλείας πέριξ των κρίσιμων εγκαταστάσεων εντός του στρατοπέδου και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου”.

Ελα μου ντε, που οι άνθρωποι παραμιλάνε και λένε ότι θέλουν. Στην ανακοίνωση το το ΓΕΑ μας λέει ότι είχαν υλοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας“, ενώ μόλις λίγες ώρες προηγουμένως η ιστοσελίδα της ΕΡΤ, έγραφε τα παρακάτω:

Αντιγράφω:

Αυτές τις ώρες γίνονται έκτακτες εργασίες, ακόμη και αποψίλωσης σε ορισμένα σημεία, ώστε να αποφευχθεί το παραμικρό για μία από τις κεντρικότερες βάσεις της Πολεμικής Αεροπορία.

Οι τύποι δηλαδή πάνε να μας τρελάνουν. (Αναμένουμε επίσης = σήμερα τι παπαριές θα πει σήμερα ο Κικίλιας,

στην συνέντευξη που θα δώσει για να δικαιολογήσει το κυβερνητικό μπάχαλο στην αντιμετώπιση των τελευταίων πυρκαγιών).

Αυτοί που μας λένε τώρα ότι είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας, λίγες ώρες νωρίτερα (το δημοσίευμα της ΕΡΤ φέρει ημερομηνία 27/07/23 09:55 μμ), μας έλεγαν ότι “αυτές τις ώρες γίνονται έκτακτες εργασίες, ακόμα και αποψίλωσης σε ορισμένα σημεία”!!!

Αλήθεια τι να προσθέσουμε;

Υ.Γ: Οταν μια χώρα δεν μπορεί να προστατέψει σε καιρό ειρήνης την πιο αξιόμαχη αεροπορική της βάση ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: