Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΤΟ Ε.Σ.Υ. , ΕΝΩ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΕΚΑΒ

Καθημερινά πια γίνεται και όλο πιο ξεκάθαρος ο μεθοδευμένος κυβερνητικό σχεδιασμός να διαλυθεί πλήρως το ΕΣΥ, προς μεγάλη ικανοποίηση των εμπόρων υγείας.

Η καταγγελία στην οποία προχώρησε εργαζόμενος σεζόν στη Μύκονο, μιλώντας στο Open, είναι ενδεικτική αυτής της κυβερνητικής μεθόδευσης. Ο καταγγέλλων, επιβαίνοντας σε ένα δύτροχο όχημα μαζί με φίλο του, έχασε τον έλεγχο στο μηχανάκι με αποτέλεσμα να πέσουν κάτω και να τραυματιστούν, Κατέληξαν στο νοσοκομείο της Μυκόνου. Σ’ αυτό βρέθηκαν να είναι παρόντες μόνο δύο γιατροί, που ήταν μάλλον για την εφημερία, που τους είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εκείνη τη στιγμή, γιατί δεν είχαν ούτε ακτινολόγους, ούτε ορθοπεδικούς στο νοσοκομείο. Τους έστειλαν στο σπίτι, τον έναν με σπασμένο πόδι, και την επομένη μέρα τον παρέπεμψαν σε ιδιώτη γιατρό.

Ενώ χτύπησε μαζί με έναν φίλο του, με τον έναν να έχει σπασμένο πόδι και τον άλλο κάταγμα, στο νοσοκομείο δεν μπορούσαν να τους φροντίσουν λόγω ελλείψεων και τους έστειλαν την επόμενη ημέρα σε ιδιώτη γιατρό.

Κι αυτή είναι η μια πλευρά. Η άλλη και η εξ’ ίσου σοβαρή είναι ότι άνθρωποι πεθαίνουν πάνω σε καρότσες φορτηγών ή περιμένοντας να ‘ρθει το ασθενοφόρο. Είναι χαρακτηριστικό το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Kontra news. Μόνο σε ένα μήνα εφτά συμπατριώτες μας πέθαναν περιμένοντας το ΕΚΑΒ,

που διαθέτει ένα μικρό γερασμένο στόλο. (Το έχουμε ξαναγράψει. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να πληρώνει ο φορολογούμενος λαός για να προμηθεύονται οι μπάτσοι καινούργια πυρπολικά και όχι οι διασώστες νέα ασθενοφόρα).

Υ.Γ: Και φυσικά ούτε σκέψη στην κυβέρνηση να ενισχύσει με προσωπικό το ΕΣΥ. Το τελευταίο που μάθαμε είναι η υπογραφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αντί για εκπαιδευμένο μόνιμο προσωπικό θα ενταχτούν στα πληρώματα του ΕΚΑΒ πυροσβέστες και στρατιωτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: