Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

10 ΜΠΟΦΟΡ ΒΡΟΧΗ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ -ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Άνεμοι που φθάνουν και τα 10 μποφόρ, έντονη βροχή και χαλάζι κάνουν την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου που καίγεται από τις τέσσερις τα ξημερώματα εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη.

Από τους 475 επιβαίνοντες οι 268 είναι Έλληνες. Το πλοίο Νόρμαν Ατλάντικ, με σημαία Ιταλίας εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Αγκόνα , βρίσκεται εντός ιταλικών χωρικών υδάτων.

Μέχρι στιγμής ελικόπτερα του ΠΝ και της ΠΑ, ένα C 130 και η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ του Στόλου μας συμμετέχουν στην “πιο δύσκολη επιχείρηση διάσωσης”, που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν. Η κυριότερη δυσκολία είναι οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Είναι ενδεικτικό ότι το πλήρωμα του C 130 ενός αεροσκάφους που είναι ικανό να πετά παντού και πάντα έχει αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να πετάξει σε χαμηλό ύψος όπως του είχε ζητηθεί για να μεταφέρει εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί στο πλοίο.

Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ,
πλέει προς την περιοχή όπου βρίσκεται ήδη ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο και τουλάχιστον επτά ακόμη εμπορικά πλοία.

Στο ΥΠΕΘΑ μέχρι πριν από λίγο μιλούσαν για μια επιχείρηση στην οποία “κυνηγάμε το θαύμα” για την διάσωση των επιβατών.

Το ζητούμενο είναι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο πλοίο. Κάτι που μοιάζει πολύ δύσκολο. Η κατάσταση όπως την μεταφέρουν επιβάτες από το πλοίο είναι τραγική. Η φωτιά σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους επεκτείνεται και τα πλοία που βρίσκονται γύρω του δεν μπορούν μέχρι στιγμής να προσεγγίσουν το φλεγόμενο Νόρμαν Ατλάντικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: