Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Ποιους πολιτικούς χώρους επηρεάζει το κόμμα Παπανδρέου; ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι προβληματίζονται με τις κινήσεις του πρώην Πρωθυπουργού
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου, αφού η ενδεχόμενη μη εκλογή ΠτΔ θα δώσει το πράσινο φως στον πρώην πρωθυπουργό και στους συνεργάτες του να ανακοινώσουν την νέα Κίνηση. Στο Παπανδρεϊκό στρατόπεδο έχει αποφασιστεί ότι δεν μπορούν να συμπλεύσουν εκλογικά με το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου,
και πως έρχεται η ώρα να πάρει σάρκα και οστά η πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου για ένα Κίνημα Αξιών και Αλλαγής όπως το περιέγραψε στην ομιλία του στην Κοζάνη. 
Ένα κόμμα με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου φαίνεται ότι ανακατεύει την τράπουλα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες , οι ποιοτικές μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αφορούν κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδια πηγές αναφέρουν ότι ένα κόμμα με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου μπορεί να μαγνητίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα ποσοστό 2-3% ψηφοφόρων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και να ανακόψει την πορεία πρώην ψηφοφόρων του κόμματος στον ΣΥΡΙΖΑ. Μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να ψαλιδίσει την διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας σε ενδεχόμενες εκλογές, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε πολωτικό κλίμα μεταξύ των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία.
Αντίστοιχα το κόμμα του Γ. Παπανδρέου φαίνεται να διεκδικεί από το Ποτάμι πρώην πράσινους ψηφοφόρους που φτάνουν το 1-1,5%. Στο σημερινό ΠΑΣΟΚ η επιρροή του Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται περιορισμένη και υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσει την μία μονάδα. Τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για το Ποτάμι η μετακίνηση ψηφοφόρων θα επηρεάσει δραστικά την εκλογική θέση των δύο κομμάτων. 

Σε κάθε περίπτωση όμως ο πρώην πρωθυπουργός και οι βουλευτές που ανήκουν στον κύκλο επιρροής του Γ. Παπανδρέου αναμένεται να δώσουν την μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να μην «παιχτεί η τύχη της χώρας στα ζάρια». Ο Γ. Παπανδρέου κατηγορεί τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ότι  δεν προσπάθησαν να αναζητήσουν συναινετική λύση για να αποφευχθούν οι εκλογές και πως …δραπετεύουν για να πετάξουν την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα

2 σχόλια:

Ο Αρχηγός των Ατάκτων είπε...

Ο Γιώργος έρχεται χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος, χωρίς παράγοντες και παραγοντίσκους, χωρίς γυρολόγους και μεσάζοντες. Όχι όμως ως εκδικητής, όχι για να πάρει ρεβάνς, όχι ως ηγεμόνας, όχι ως πρίγκιπας, όχι ως μέλος κάποιας δυναστείας, όχι ως λαθρεπιβάτης της εξουσίας, όχι ως αποστάτης, όχι ως προσκυνημένος στην ιδιοτέλεια του, όπως τον κατηγορούν κάποιοι καλοθελητές.

Έρχεται ως δημοκρατικός ηγέτης, οπλισμένος με την απεριόριστη εκτίμηση, αγάπη και σεβασμό, ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού που τον εμπιστεύεται, προκειμένου να αγωνιστεί σκληρά για την μεταπελατειακή Ελλάδα. Γνωρίζει τα προβλήματα, έχει επίγνωση των αδυναμιών, έχει εντοπίσει τον πυρήνα του προβλήματος τη χώρας που την κρατάει ακόμα δέσμια στο ανατολίτικο παρελθόν της.


Όσοι το αμφισβητούν, λίγες μόνο μέρες υπομονή και θα τρίβουν τα μάτια τους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ..ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ???