Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ –ΓΙΑ ΑΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ- ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Λίγες μέρες πριν βρεθεί στα αζήτητα της πολιτικής ζωής –εκτός και αν επαληθευτούν κάποιες δημοσιογραφικές πληροφορίες που τον φέρνουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝ.ΕΛΛ, όποτε έχει ελπίδες να ξαναδεί βουλευτικό έδρανο-  ο Βύρων Πολύδωρας ξεσπά με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς για αστό πολιτικό εναντίον της συγκυβέρνησης.

Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Kontranews συναντάμε τέτοια απαξίωση και τόσο σκληρές εκφράσεις για το πολιτικό κυβερνητικό προσωπικό, που πραγματικά εντυπωσιάζουν.
Πάρτε μια γεύση (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

«Καλύτερους συνηγόρους των συμφερόντων τους, οι Τεύτονες τραπεζίτες και η Κομσομόλα του Βερολίνου, από τους ανθύπατους-υπηρέτες τους στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να βρουν, ούτε βρήκαν ποτέ. Ούτε στους δωσίλογους της άλλης κατοχής (1941-44)! Και μιλούν για ευθύνες ενώπιον της ιστορίας. Οι αναίσχυντοι. Που τη μόνη σχέση που έχουν με την ιστορία είναι εκείνη του Εφιάλτη και των "Μηδιζόντων".

Η ανώμαλη «ψευδαίσθηση μεγαλείου τους»,
 (illusion de grandeur) είναι τέτοια και τόση που θεωρούν το άθλιο και άρρωστο μωροφιλόδοξο συμφέρον τους σαν συμφέρον της πατρίδας και του λαού («στα γόνατα») σαν κοινό καλό. Αυτό είναι ολοζώντανος φασισμός. Μπροστά στα μάτια μας.

Από τηλεοράσεως. Νομιζομένη ισχύς από τρελλούς ηγέτες, χωρίς αξίες και ηθική και χωρίς αφιέρωση στον λαό, στην ιστορία και στα ηρωϊκά παραδείγματα αυτοθυσίας τους. Αυτή η απονομιμοποιημένη δύναμη φασισμού μας επεδείχθη προχθές από τηλεοράσεως. Αλλά γιατί τόσος πανικός; Μήπως κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς, οι θεατές του δράματος; Μήπως π.χ. ότι έχει διαταχθεί η απόλυτη τιμωρία τους εκτός από την ήττα τους; Λέω μήπως…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: