Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για την πρώτη ώριμη επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου σε όλη την έως τώρα πολιτική του πορεία.
Είναι καιρός να πατήσει επιτέλους στα πόδια του και να κάνει ένα δικό του κόμμα αντί να μπουσουλάει στην σκιά του πατέρα του.
Το γεγονός μάλιστα πως όλο το σύστημα έπεσε πάνω του ώστε τον εμποδίσει να γίνει πολιτικά αυτόνομος, ανεξάρτητος και "αυτοδημιούργητος" αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Ο Παπανδρέου δεν κάνει πίσω,
επειδή του την πέφτουν διάφορα λαμόγια ένθεν κακείθεν.
Πρέπει να είναι μαχητής του φωτός και έτσι οφείλει να συνεχίσει την πορεία του.
Είναι αυτή η στιγμή που ακούει την φωνή του και είναι σίγουρος ότι κάνει το σωστό.
Το σύμπαν όπως θα του έλεγε και ο Πάολο Κουέλο συνωμοτεί για να κάνει κόμμα, και καμιά λινάτσα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο όραμά του.
Καλούμε όλα τα λαμόγια να βγάλουν τον σκασμό και να τον αφήσουν να ολοκληρώσει.
Το γεγονός πως όλοι οι σεσημασμένοι ορθώνουν εμπόδια δείχνει τον τρόμο τους.
Πως είναι δυνατόν να είναι αρχηγός κόμματος ο Μιχαλολιάκος και να απαιτούμε από τον Παπανδρέου να κάτσει σπίτι του;
Μάλιστα το προβοκατόρικο Mega παρουσίασε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο τα αδέλφια του Γιώργου διαφωνούν με το εγχείρημά του. Αιδώς Αργείοι...Κάνατε το κανάλι, κωλοχανείο μ΄αυτά τα γελοία και στημένα ρεπορτάζ.
Σε λίγο που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχετε λεφτά να εξοφλήσετε τα χρέη σας και θα στέλνετε τον τσιφλικά Ιορδάνη Χασαπόπουλο να τραγουδάει ρεμπέτικα παρέα με τον Νίκο Τσιαμτσίκα και την Ράνια Τζίμα για να ξεπληρώσουν τα χρέη του καναλιού.
Την ίδια ώρα, πάντως, το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου προετοιμάζεται πυρετωδώς, με πηγές να αναφέρουν πως ήδη καταρτίζονται ακόμη και τα ψηφοδέλτια και όλα δείχνουν ότι ο κύβος έχει ριφθεί.
Επικεφαλής του συντονιστικού γραφείου φέρεται να είναι ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος, ενώ ρόλους - κλειδιά έχουν αναλάβει οι κ.κ. Κρχιμάκης, Πετσάλνικος, Μωραΐτης, Ξυνίδης και Πεταλωτής, οι οποίοι θα είναι και υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος.
Στο επιτελείο Παπανδρέου επικρατεί αναβρασμός και αισιοδοξία ότι μπορεί το νέο εγχείρημα να πιάσει ένα ποσοστό 8-12% στις πρόωρες εκλογές.
Απελπισμένες προσπάθειες Βενιζέλου να εμποδίσει το κόμμα Παπανδρέου
Τα τελευταία του «χαρτιά» παίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία ύστατη προσπάθεια να ματαιώσει την ίδρυση κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, προεκλογικά. Ο κύβος όμως έχει ριφθεί, με τις δύο πλευρές -στον βαθμό που δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη Δευτέρα- να λαμβάνουν θέσεις μάχης, αυτή την φορά η μία απέναντι στην άλλη.
Σε μία ακόμα κίνηση, μετά την δεύτερη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε χθες στη δημοσιότητα τους διαλόγους που είχε μαζί του στο τελευταίο τους τετ-α-τετ, ‘αποκαλύπτοντας’ ότι του πρότεινε αφενός θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή όπου αλλού επιθυμεί, αφετέρου τη διενέργεια Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για το διάστημα μετά από τις εκλογές, κάτι για το οποίο είχε δεχθεί άλλωστε έντονες πιέσεις από σειρά κορυφαίων στελεχών του κόμματος, μεταξύ των οποίων και η Φώφη Γεννηματά.
Την ίδια ώρα, όμως, «αποδυνάμωνε» μόνος την κίνησή του, ερμηνεύοντας την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού, ως κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό, και περιγράφοντάς την ως ένα «ασαφές συνέδριο του ‘χώρου’, χωρίς μητρώο μελών, χωρίς καταστατικές προβλέψεις, χωρίς φραγμό ως προς το όνομα και τα σύμβολα»…
Κατά τα άλλα, πάντως, καλούσε σε ενότητα και πάλι υπό την έμμεση προειδοποίηση πως «όλοι και όλα κρίνονται ιστορικά». Και αυτό, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός στην Χαριλάου Τρικούπη ήταν να προβεί σε ανακοινώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο ο κ.Βενιζέλος και όχι να περιοριστεί σε μία …άτυπη ενημέρωση του Γραφείου Τύπου.
Την ίδια ώρα, πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η ίδρυση του κόμματος Παπανδρέου, αποκάλυψε ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως δεν έχει ξανασυμβεί η διάσπαση ενός κόμματος σε προεκλογική περίοδο.
«Έχουμε εκφράσει τις απόψεις μας, οι οποίες είναι ενωτικές απόψεις. Δηλαδή, αποθαρρύνουμε οποιαδήποτε σκέψη διασπαστική», παραδέχθηκε, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο στην φάση αυτή «μία ομάδα του ΠΑΣΟΚ να στραφεί εναντίον του ΠΑΣΟΚ» και έτσι το κόμμα να μην πάει ενωμένο στις εκλογές…
Στην πραγματικότητα, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Όπως όλα δείχνουν, και εφόσον η Βουλή δεν καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός του.
Με τον εκπρόσωπο Τύπου του γραφείου του μέχρι σήμερα, Γιώργο Ελενόπουλο, να φέρεται ενδυναμωμένος στο νέο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, αφού όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα αναλάβει χρέη συντονιστή του γραφείου, και τον «πρωινό καφέ» να συνεδριάζει τακτικότατα στο στρατηγείο του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου επί της οδού Πειραιώς, η προετοιμασία για την εξαγγελία του νέου κόμματος, βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, βρίσκονται μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης, ενώ στο ευρύτερο περιβάλλον και πάντως ιδεολογικά κοντά είναι και οι βουλευτές Κώστας Τριαντάφυλλος και Συμεών Κεδίκογλου.
Στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού μετέχει με ενεργό ρόλο ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης περιόδου της κυβέρνησής του, Γιώργος Πεταλωτής, ενώ πολύ κοντά του βρίσκονται ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: