Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ

Στην πρόσφατη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους διαδρόμους της Βουλής, πρώην συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου στο κόμμα και στην κυβέρνηση έκλειναν το μάτι με νόημα σε όσους ρωτούσαν εάν ο πρώην Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κάνει κόμμα.
Ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του περιμένουν την προκήρυξη των εκλογών για να ανακοινώσουν την ίδρυση και το όνομα του πολιτικού σχηματισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του νέου κόμματος θα είναι Κίνημα Αλλαγής ή Κίνημα Αξιών, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και ο τίτλος Σοσιαλιστικό Κίνημα, χωρίς βέβαια να αποκλείονται οι εκπλήξεις.
Στο βασικό επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού έχουν ενταχθεί οι βουλευτές, Θ. Μωραΐτης,
Φ. Σαχινίδης, Κ. Τριαντάφυλλος, οι πρώην υπουργοί Γ. Πεταλωτής και Σ. Ξυνίδης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος. Στο επικοινωνιακό επιτελείο έχει αναλάβει επικεφαλής ο Π. Γερουλάνος, ενώ η Ρ. Βάρτζελη επικοινωνεί με βουλευτές και πολιτικές κινήσεις διερευνώντας την προοπτική συνεργασιών.
Παράλληλα, οργανωτικό ρόλο έχουν αναλάβει οι Μιχάλης Καρχιμάκης και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος έχουν ξεκινήσει επαφές με στελέχη πρώην βουλευτές και πρώην στελέχη Νομαρχιακών Επιτροπών και πρώην δημάρχους, με στόχο να κλείσουν τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος σε όλη την επικράτεια.
Οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου συντάσσουν τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος στα οποία δίνουν έμφαση στα νέα πρόσωπα αλλά και στην νέα γενιά στελεχών που επιθυμεί να αναδείξει ο Γ. Παπανδρέου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου για αυτοοργάνωση έδειχνε στην δημιουργία δικτύων όπως αυτά που έχουν δημιουργήσει νέοι άνθρωποι ανά την επικράτεια που υποστηρίζουν τον πρώην Πρωθυπουργό. Στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου έχουν καταλήξει ότι η παλιά γενιά στελεχών θα συμμετέχει ενεργά, αλλά θα περάσει σε δεύτερο ρόλο σε σχέση με τους νέους οι οποίοι υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες του ΓΑΠ ανά την Ελλάδα οι οποίοι ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων και δεν κουβαλούν τις αμαρτίες του παλαιού πολιτικού συστήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: