Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΡΑΒΩΜΕΝΟΣ - ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Ένα ακόμη βήμα προς το διαζύγιο έκαναν Βενιζέλος - Παπανδρέου στη συνάντηση στη Βουλή. Η θέση σου στα ψηφοδέλτια είπε ο πρώτος. Δεν μου απαντάς στα βασικά ο δεύτερος
 -Γιώργο έχουμε πολλές ανοιχτές υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, μπορούν αν θέλουν να μάς καθήσουν στο σκαμνί. Εχεις κι εσύ τις ευθύνες σου. Διετέλεσες αρχηγός. Δεν νομίζω ότι θα την γλιτώσεις με ένα νέο ΑΦΜ...Πρέπει να μπεις στα φηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ...
.Να κάνεις ότι θεωρείς σωστό. Να πας τα στοιχεία στην Δικαιοσύνη. Δεν θα μείνω με σταυρωμένα χέρια...
-Ακούω ότι ετοιμάζεις κόμμα...Πως θα το λές;
.Είμαι κοντά στο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, πως σού φαίνεται;
-Λεφτά έχεις; Πως θα καλύψεις τις ανάγκες της προεκλογικής καμπάνιας;
.Δεν θα κάνουμε πολλά έξοδα, θα αξιοποιήσουμε και τα social media...
-Kαλά, καλά...
Ραντεβού στον Κορυδαλλό, αν συνεχίσεις έτσι εκτός από το κεφάλι σου, θα φας και το δικό μου...

Τι είπαν στη συνάντηση τους Βενιζέλος - Παπανδρέου

Τι έγινε στη συνάντηση 
Η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου και το πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ανακοινώθηκε ξαφνικά στην βουλή. Υπήρξε όμως επικοινωνία των πολιτικών γραφείων των δύο αντρών το προηγούμενο βράδυ με πρωτοβουλία του Ευ. Βενιζέλου.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στις πρόσφατες ομιλίες του έχει επιλέξει να κρατήσει χαμηλού τόνους στην αντιπαράθεση με τον Γ. Παπανδρέου.
 Ο Βενιζέλος ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να παραμείνει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και να μην προχωρήσει στην δημιουργία κόμματος. 
Από την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού φαίνεται ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για την δημιουργία κόμματος στην περίπτωση που προκηρυχτούν εκλογές, εάν διαπιστωθεί αδυναμία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Για τη συνάντηση που  διήρκεσε είκοσι λεπτά ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε «Εγώ είπα αυτά που είχα να πω και λέω όλο το τελευταίο διάστημα».  
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να παραμείνει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και να μην προχωρήσει στην δημιουργία κόμματος.
Στην ενημέρωση όμως που πραγματοποίησε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κούνησε αρνητικά το κεφάλι απαντώντας στο ερώτημα εάν υπήρξε συμφωνία με τον Γ. Παπανδρέου. 
«Θα εξαντλήσω τις προσπάθειες για ενότητα της παράταξης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και επισήμανε ότι ο συνομιλητής του δεν του είπε  κάτι συγκεκριμένο, «αλλά εγώ είπα αυτά που έπρεπε να πω για να διασφαλίσω την ενότητα της παράταξης», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Παράλληλα τόνισε ότι η θέση του κ. Παπανδρέου «είναι στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ».
Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνάντησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η ανακοίνωση Παπανδρέου για το τετ α τετ
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες.
Προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του.

Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: