Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

«ΛΑΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τρεις …εκπλήξεις μας επιφύλασσε η χθεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας της ΕΟΕΣ της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. ανοίκεια επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου
Από τη μία ο Ευάγγελος Βενιζέλος που λειτουργώντας ως …λαγός, προανήγγειλε αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για τη δημιουργία μηχανισμού επαλήθευσης, όταν μία επιχείρηση με μεγάλες οφειλές ζητάει να ενταχθεί στο σύστημα, ώστε να διαπιστώνεται ότι πράγματι υπάρχει ανάγκη ένταξης στο μηχανισμό.
Υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για να διατηρηθούν οι παλαιότερες ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ενταχθεί οι οφειλέτες,
ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Παρά τις διαψεύσεις λίγο μετά από το υπουργείο Οικονομικών, πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για θέμα που είχε συζητηθεί από το πρωί ακόμα στη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του Γκίκα Χαρδούβελη. Πρόκειται άλλωστε για μικρές μόνο αλλαγές, που δύναται να «προσφέρει» η Ελλάδα, στη διαπραγμάτευση, ικανοποιώντας έτσι τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Δεύτερη «έκπληξη» η ανοίκεια επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, όταν δήλωνε πως «ακόμα και ένας άνθρωπος αρκεί για να αδικήσει τη δουλειά πολλών», όμως δεν θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να γίνει πηγή αβεβαιότητας και αστάθειας. «Δεν θα αφήσω να γίνει. Αυτό το παιχνίδι εις βάρος της χώρας δεν θα παιχτεί», είπε, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να είναι έτοιμοι για εξελίξεις που θα προκληθούν «λόγω ανευθυνότητας άλλων»…
Τρίτη και τελευταία έκπληξη, το γεγονός ότι  με κάποιον τρόπο έστω, και μετά από μεγάλη καθυστέρηση αποφασίστηκαν κάποιες επόμενες κινήσεις στην πορεία για το συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε πανελλαδική εξόρμηση με τη διοργάνωση ανοικτών θεματικών εκδηλώσεων από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου με ομιλητές στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, στελέχη που συμμετέχουν στην επιτροπή προγράμματος αλλά και στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Στις εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθεί ανοικτός διάλογος με τους πολίτες για την  διαμόρφωση των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων εν όψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι θα λάβει χώρα στα τέλη Ιανουαρίου.

Ήδη για την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου προγραμματίζονται δύο θεματικές εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο Κάραβελ, με θέματα «οι Αλλαγές και οι Μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και στην Αυτοδιοίκηση» στις 12 το μεσημέρι με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών στελεχών και «άνοιγμα της διαδικασίας διαμόρφωσης των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» στις έξι το απόγευμα με τη συμμετοχή στελεχών που θα συγκροτήσουν τις 70 θεματικές ομάδες. Και στις δύο αυτές εκδηλώσεις θα μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: