Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

-ΓΙΩΡΓΟ, ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟΣΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ;

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΝΕΤΡΕΨΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!
Ο Σόιμπλε αποκάλυψε ότι ο Βενιζέλος ανέτρεψε τον Παπανδρέου μετά τις Κάννες και εξαιτίας του αποσύρθηκε το δημοψήφισμα για την δανειακή σύμβαση.
Μετά από αυτό αναρωτιέται κανείς τι άλλο περιμένει ο Παπανδρέου και οι παπανδρεικοί. Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ο γιος του Ανδρέα να ψηφίζει συντεταγμένα έναν μαιμού προυπολογισμό.
Πόσες ταπεινώσεις θα ανεχτεί επιτέλους ένας Παπανδρέου;
-Βιώσαμε αυτή την κατάσταση, αν θυμάστε, και στο Συμβούλιο των Καννών, όταν διαπραγματευτήκαμε με τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα, το οποίο βέβαια την επόμενη ημέρα αποσύρθηκε υπό την πίεση του τότε υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενζέλου.
Αυτά είπε ανάμεσα στα άλλα ο Σόιμπλε. Περιμένουμε από τους Παπανδρέου,
να σταθούν στο ύψος του ονόματός τους και να προχωρήσουν στην δημιουργία κόμματος αντί να σέρνονται δειλοί και άβουλοι στην σκιά του Βενιζέλου.


ΣΧΟΛΙΟ: Σπουδαία είδηση, δια χειλέων Σόιμπλε. Υποδεικνύει τον Βενιζέλο ως φυσικό αυτουργό του "kill the referendum" και αποκαλύπτει τον υπονομευτικό ρόλο που έπαιξε το 2011. Πίεζε ο Βενιζέλος εν κρυπτώ από τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου για να αποσυρθεί το δημοψήφισμα που είχε ο ίδιος ο Βενιζέλος υποστηρίξει λίγες μέρες νωρίτερα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Είχε τη δική του ατζέντα σε βάρος του νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού, έκανε κατ' ιδίαν διαβουλεύσεις εν αγνοία του πολιτικού του προϊσταμένου.

Αν αυτό δεν συνιστά αποστασία, τότε τι συνιστά; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Βενιζέλο να διαπραγματεύεται μυστικά και κρυφά με τους ευρωπαίους εταίρους; Αλλά ο ίδιος ο Βενιζέλος είναι συνεπής με τον εαυτό του όταν λέει: "Όποιος έχει ζήσει την πραγματική διαπραγμάτευση για την υπόσταση και την πορεία της χώρας, όποιος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με διλήμματα, με εκβιασμούς, όποιος κλήθηκε να απαντήσει με ταχύτητα σε ερωτήματα υπαρξιακά με ιστορικό βάρος, ξέρει τι σημαίνει να πρέπει να αντέξεις, να πρέπει να απαντήσεις, να πρέπει να προστατεύσεις το εθνικό συμφέρον".


Αποκαλύψεις σαν του Σόιμπλε επιβεβαιώνουν την προσφορότητα και αναγκαιότητα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος το 2011. Τότε ο ελληνικός λαός, αδιαμεσολάβητα και κυρίαρχα θα είχε εκφραστεί για το μέλλον του, στέλνοντας το πιο εκκωφαντικό μήνυμα στους ευρωπαίους και τις αγορές, δίχως η χώρα να γίνεται έρμαιο αφανών διεργασιών και συνεννοήσεων..

Δεν υπάρχουν σχόλια: