Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙ ΔΩΡΑ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Όλο το σχέδιο που θα εφαρμοσθεί από το 2015
Την αύξηση των εσόδων κατά 500 εκατ. ευρώ προβλέπει το σύστημα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγή που σχεδίασε το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».
Το σύστημα, που ονομάστηκε  «@πόδειξη» από τον εφευρέτη του Δρ. Βασίλειο Γεωργίου, ερευνητή του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Δημόκριτου, χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για να  προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα ένα σύστημα κινήτρων για την έκδοση αποδείξεων που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία από το 1950 στην Ασία.
Η βασική ιδέα του συστήματος «@πόδειξη» είναι να επιβραβεύει τους πολίτες που ζητούν απόδειξη κληρώνοντας διάφορα βραβεία. Κάθε φορά που ο πελάτης παίρνει μια απόδειξη,
στέλνει με το κινητό του ένα SMSμε το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία. Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού, συγκεντρώνονται σε ένα κεντρικό υπολογιστή όπου αυτόματα, κατά τακτά διαστήματα γίνονται κληρώσεις για διάφορα ποσά. Οι τυχεροί λαμβάνoυν ένα SMSμε ένα ειδικά κρυπτογραφημένο κείμενο πουαποτελεί ηλεκτρονική επιταγή για να εξαργυρώσουν το βραβείο τους σε τράπεζα ή σε ΑΤΜ.
Το σύστημα «@πόδειξη» δίνει τη δυνατότητα για άμεσα βραβεία (ανάλογα με το «ξυστό») και μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά μικρά βραβεία, όπως π.χ. δωρεάν λεπτά ομιλίας στο κινητό ή εισιτήρια για ένα μουσείο. Τα βραβεία μπορεί εύκολα να προσαρμόζονται ως προς το ύψος, τη συχνότητα και τη γεωγραφική περιοχή. Για παράδειγμα το καλοκαίρι σε τουριστικά νησιά μπορεί να αυξάνονται τα βραβεία για αποδείξεις εστιατορίου.
Το σύστημα «@πόδειξη» δίνει τη δυνατότητα προσέγγισης από 20 εκατομμυρίων τουριστών και άνω που επισκέπτονται τη χώρα μας, ενημερώνοντάς τους για την ύπαρξη του με SMS όταν εισέρχονται στη χώρα, προσφέροντας βραβεία που έχουν ειδική σημασία για τους τουρίστες, όπως είσοδο σε μουσεία ή δωρεάν ποτά.
·         Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: