Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

TO ΝΕΟ ΗΘΟΣ
O μαλάκας λαός πληρώνει το leasing των λιμουζίνων που έχουν στην κατοχή τους οι βουλευτές μας
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, που συγκάλεσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αρκετοί βουλευτές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τις προθέσεις του κ. Τσίπρα να καταργήσει τα βουλευτικά αυτοκίνητα και να περιορίσει την αστυνομική συνοδεία.
«Το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς. Δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να πάρουμε ιδιωτικό ΙΧ.(!!!!)
Μην ακούσεις τον Πρωθυπουργό» ήταν μερικές από τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιχειρηματολόγησαν δε πως θα αναγκαστούν να μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε διαφορετική περίπτωση.
Κάποιοι, ζήτησαν να μην υπάρξει οριζόντια κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων και να μπουν οικονομικά κριτήρια.
Επιπλέον, αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανούση να αποσύρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που δικαιούνταν,
κατόπιν της σχετικής εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Και εκεί ζήτησαν την συνδρομή της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Βουλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το κονδύλι για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, όμως φέρεται να υποσχέθηκε ότι θα τα διατηρήσουν καθώς η κλήρωση θα γίνει κανονικά.
Αν κάνουν έτσι για ένα αυτοκίνητο πως περιμένετε να αντιδράσουν στα μνημόνια; Στο μεταξύ ο Βηματοδότης γράφει για τον μαλάκα λαό που πληρώνει το leasing των λιμουζίνων που έχουν στην κατοχή τους οι βουλευτές μας.
Θυμάστε που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι καταργούνται τα βουλευτικά αυτοκίνητα και ότι οι βουλευτές θα μετακινούνται με δικά τους μέσα. Και οι πάντες χειροκρότησαν. Σας πληροφορώ ότι τα αυτοκίνητα όχι μόνον μένουν στους βουλευτές, αλλά σε λίγες ημέρες αρχίζει και η... κλήρωση ποιος θα πάρει ποιο αυτοκίνητο. Τι έχει συμβεί; Στη Βουλή ανακάλυψαν ότι τα βουλευτικά αυτοκίνητα έχουν αποκτηθεί με το σύστημα του leasing και ότι το συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη εταιρεία λήγει στο τέλος του 2015 και το σημαντικότερο, ότι δύσκολα μπορούν να το σπάσουν. Ετσι, θα συνεχίσουν οι βουλευτές να έχουν αυτό το προνόμιο τουλάχιστον για άλλους δέκα μήνες, εκτός αν οι ίδιοι αρνηθούν να το παραλάβουν. Είτε θελήσουν λιμουζίνα είτε όχι, δεν γίνεται καμία εξοικονόμηση χρημάτων, αφού έτσι και αλλιώς η Βουλή (δηλαδή οι φορολογούμενοι) τα έχουν ήδη προπληρώσει για όλο το 2015.



Αλλά μη νομίζετε ότι τα αυτοκίνητα των βουλευτών δεν απασχολούν και το προεδρείο της Βουλής. Μαθαίνω ότι σε μία από τις συνεδριάσεις της Προέδρου της Βουλής με τους αντιπροέδρους ετέθη το ζήτημα αυτό και οι δυσκολίες που υπάρχουν ώστε να επιστραφούν οι λιμουζίνες. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Βουλής, όπως μου είπαν, ανέφερε και ένα περιστατικό. Οταν επρόκειτο να επισκεφθεί την Τρίπολη για το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων πατριωτών από τους ναζί αποκάλυψε ότι είχαν χρεωθεί τρία αυτοκίνητα στην προεδρία της Βουλής. Το δικό της είχε βλάβη και έπρεπε να χρησιμοποιήσει ένα από τα τρία υπηρεσιακά. Το ένα όμως ήταν υπερπολυτελείας και δεν το ήθελε, το δεύτερο είχε και αυτό βλάβη και το τρίτο το
«καπάρωσε»
ένας πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: