Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΣΩ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ-ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΝΩ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Mέσω Βρυξελλών και Βερολίνου ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοιμάζεται να μπει στην κυβέρνηση.
Ηδη το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά με τις εκτιμήσεις ότι η σύνθεση των κομμάτων και στην παρούσα Βουλή δεν θα παραμείνει η ίδια.
Οι εταίροι μας-ο Σουλτς δεν το έκρυψε-από την πρώτη στιγμή δεν είδαν με καλό μάτι την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.
Αλλά δεν ήταν μόνο ο Σουλτς. Oι Αμερικανοί στην ιδέα ότι η Ελλάδα συζητά με τους Ρώσους τούς οποίους θεωρούν τρομοκράτες εξοργίζονται. Από την άλλη οι Ρώσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν λεφτά για να μάς δανείσουν.
Στο μεταξύ οι Αμερικανοί δείχνοντας την δυσφορία τους στέλνουν τον Τούρκο αρχηγό Αεροπορίας να διεμβολίσει το Αιγαίο.
Οι Σταύρος Θεοδωράκης και Αλέξης Τσίπρας,
βρίσκονται σε διαρκή τηλεφωνική επαφή ενώ έχουν συναντηθεί ήδη 3 φορές μετά τις εκλογές-κανέναν άλλο αρχηγό κόμματος δεν είδε ο Αλέξης Τσίπρας τόσες φορές.
Το ΠΟΤΑΜΙ είναι έτοιμο-και το δηλώνει-να βάλει πλάτη σε περίπτωση που ο Λαφαζάνης πάρει την πλατφόρμα του και φύγει από την κυβέρνηση παρότι δεν είναι πολύ εύκολο να αντισταθεί (όπως και οι υπόλοιποι) στον εκμαυλισμό της εξουσίας.
Ο Θεοδωράκης βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες ενώ επόμενος σταθμός του είναι το Βερολίνο.
Εδώ θα συναντήσει τον αρχηγό των Σοσιαλημοκρατών και αντιπρόεδρο της γερμανικής κυβέρνησης Γκάμπριελ.
Εάν όλα πάνε κάλα για το ΠΟΤΑΜΙ επιτέλους η πατρίδα θα έχει την τύχη να στηριχθεί στους στιβαρούς πολιτικούς ώμους του Αμυρά, του Ψαριανού και του Ελληνα Ντε Γκωλ που ακούει στο όνομα Λυκούδης.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φέρχοφσταντ είχε το βράδυ της Τρίτης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Ο κ. Θεοδωράκης θα μιλήσει σήμερα στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ θα έχει και συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
BRX3
O Σταύρος θεοδωράκης με τον Γκι Φέρχοφσταντ πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, συνοδευόμενοι από τους (από αριστερά): Javier Nart, ισπανό ευρωβουλευτή πρόεδρο του κόμματος Ciudadanos – Partido de la Ciudadanía, Γιώργη Γραμματικάκη ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Sofie In’t Veld, ευρωβουλευτή του ολλανδικού κόμματος D66 και πρώτη αναπληρώτρια πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και Οντίν Λιναρδάτου διευθύντρια Ευρωπαϊκών Σχέσεων και ξένων ΜΜΕ του Ποταμιού.
BRX5
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Γκι Φέρχοφσταντ και τον Javier Nart.
BRX10
Θερμή χειραψία του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Γκι Φέρχοφσταντ.
BRX14
Γκι Φέρχοφσταντ, Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργης Γραμματικάκης, ενώ συνομιλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: