Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ (ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ) ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ..

O κ. Τσίπρας προανήγγειλε ακόμη την κατάθεση στη Βουλή πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια:
Για να διερευνηθούν οι συνθήκες αλλά και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό. [protothema]

Με ευθύνη, με εντιμότητα και χωρίς κανένα ρεβανσισμό θα αναλάβουμε την πολιτική αυτή πρωτοβουλία γιατί ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια, γιατί είμαστε ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένοι να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Το έχει ανάγκη το πολιτικό μας σύστημα που απαξιώθηκε. Το έχει ανάγκη η ίδια η δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΟ: Κύβος ερρίφθη λοιπόν, με τον Τσίπρα να προαναγγέλλει από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Μ' αυτή την πρωτοβουλία ομολογούνται δύο πράγματα,
ένα μικρότερο κι ένα μεγαλύτερο, όπως θα αναλύσουμε αμέσως παρακάτω. Το μικρότερο είναι ότι δια χειλέων Τσίπρα ομολογείται ότι ένα πολιτικό σύστημα και κατ' επέκταση μια μεγάλη πλειοψηφία της χώρας δεν έχει αντιληφθεί πώς φτάσαμε στο χείλος της χρεοκοπίας, όχι στη χρεοκοπία. Γιατί αν είχαμε καταλάβει όλοι, όπως στις άλλες χώρες, το πώς πραγματικά οδηγήθηκαμε στο χείλος της αβύσσου, δεν θα χρειαζόμασταν εξεταστικές για το μνημόνιο, αλλά θα το χαμε αφήσει ήδη πίσω μας.

Πάμε τώρα στο μεγαλύτερο που ομολογεί ο Τσίπρας κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο: Ο πρωθυπουργός έχει ποντάρει τις μάρκες του στο καραμανλικό στρατόπεδο και σε επίπεδο κυβερνητικού εταίρου, αλλά και ΠτΔ. Αμφότεροι Καμμένος και Παυλόπουλος έχουν δηλώσει αυτά τα 5 χρόνια της κρίσης την απόλυτη πίστη τους στον Κώστα Καραμανλή. Ακόμα και ο Καμμένος έχει δηλώσει δημόσια ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στη ΝΔ εφόσον επέστρεφε και ο Καραμανλής, ενώ ο Παυλόπουλος, όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε τον καλύτερο συνήγορο της 5ετίας Καραμανλή, προσπαθώντας να τον ξεπλύνει ολοκληρωτικά.

Η παρουσία αυτών των δύο, σε συνδυασμό με μια Πρόεδρο της Βουλής που διακατέχεται από τον φανατισμό του νεοφώτιστου, δεν εγγυώνται την διεξαγωγή μας όσο το δυνατόν αμερόληπτης και σε βάθος εξεταστικής, ενώ δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψη και το μυστικό ραντεβού που είχαν χθες στην Κηφισιά Σαμαράς και Καραμανλής. Οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων στο Κοινοβούλιο επίσης είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, γιατί η αλήθεια ναι μεν δεν καταχωνιάζεται, αλλά έχει σημασία και το ποιος την αναζητεί κι αυτοί που θα επιφορτιστούν από τα κόμματα για να συγκροτήσουν αυτή την Επιτροπή δεν είναι και πολύ πιθανό να την αναζητήσουν.

Τέλος ας συνυπολογίσουμε και κάτι ακόμα: Προφανώς και η κυβέρνηση Τσίπρα, μαζί με την χώρα, θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό και επειδή δεν θα χει να επικοινωνήσει ούτε ελπίδα, ούτε και αποτέλεσμα, θα αναγκαστεί να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο θα παρουσιαστεί ως συνέχεια μιας "περιπέτειας" που ξεκίνησε το 2010. Για να κρατήσει ο Τσίπρας, είναι πολύ πιθανό να επιστρατεύσει την εφεδρεία του Καραμανλή, ως μαξιλάρι αποσυμπίεσης των κοινωνικών διενέξεων και διαψεύσεων, εξαργυρώνοντας όχι μόνο την ασυλία που του παρείχε στον αντιπολιτευτικό του λόγο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την οικοδόμηση ενός πολιτικού συστήματος βασισμένη σε ένα και μόνο κυρίαρχο αφήγημα, που μια χαρά θα το διαλαλήσουν οι Καμμένος και Παυλόπουλος.


Μπορεί ο Τσίπρας να καμώνεται ότι "τελείωσε" την Τρόικα εξωτερικού, αλλά τα "χαρτιά" δείχνουν ότι αυτός, Καμμένος και Παυλόπουλος αποτελούν την νέα Τρόικα υποστήριξης του Καραμανλή και της περιόδου 2004-2009, σε βάρος όχι μόνο της αλήθειας, αλλά και της πορείας της χώρας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: