Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ;

Ένα τηλεφώνημα που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη προκάλεσε αναστάτωση και άμεση κινητοποίηση του ίδιου και της ομάδας του που συνεχίζουν τις προσπάθειες τους εδώ και μέρες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη.

Μία γυναίκα κάτοικος Πειραιά ισχυρίστηκε ότι είδε το Βαγγέλη ή τουλάχιστον κάποιον που του έμοιαζε και φορούσε τη μπλούζα που εκείνος φορούσε την ημέρα της εξαφάνισή τους. Όπως είπε στον κ. Τσούκαλη έπεσε πάνω σε ένα νεαρό ο οποίος ήταν φανερά καταβεβλημένος έξω από τη στάση του ηλεκτρικού σταθμού στον Πειραιά και ζητούσε,

ευγενικά χρήματα γιατί ήθελε να κόψει εισιτήριο.



Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr η γυναίκα αυτή την οποία και συνάντησε η ομάδα του Γιώργου Τσούκαλη είναι σχεδόν σίγουρη ότι το αγόρι που είδε ήταν ο Βαγγέλης ή τουλάχιστον κάποιος που του έμοιαζε καταπληκτικά: «Είδα λοιπόν αυτό το νεαρό παιδί, ομολογουμένως ταλαιπωρημένο μου φάνηκε ο οποίος μου ζήτησε, όπως πρόσεξα ότι ζήτησε και από άλλους διερχόμενους από τη στάση του ηλεκτρικού, χρήματα για να βγάλει εισιτήριο. Τον άκουσα να λέει καθώς απομακρύνθηκα ότι είχε έρθει από τα Γιάννενα και δεν είχε χρήματα μαζί του, κάτι του έτυχε και έψαχνε τρόπο να βοηθηθεί προκειμένου να βγάλει εισιτήριο για να φύγει. Δυστυχώς λίγο μετά βλέποντας μία φωτογραφία αντιλήφθηκα τι είχα κάνει ή μάλλον τι δεν είχα κάνει. Το παιδί που είδα φορούσε τη μπλούζα του Βαγγέλη αυτή που εκείνος είχε την ημέρα εξαφάνισής του. Πρόσεξα αν και εγώ δεν του έδωσα χρήματα ότι κάποιοι άλλοι εκεί στο σταθμό του δώσανε κάτι, αλλά, δε μπορούσα να βάλω με το μυαλό μου ότι ήταν εκείνος, αν ήταν τελικά», θα πει η γυναίκα στους συνεργάτες του Γιώργου Τσούκαλη πριν λίγη ώρα.



Κατόπιν έγινε αυτοψία σε κάθε στάση του ηλεκτρικού Πειραιάς – Κηφισιά καθώς φαίνεται ότι μπορεί και να υπάρχει μία έστω και μικρή πιθανότητα να βρεθεί κάποιος που να είδε το Βαγγέλη ο οποίος μετά και από αυτή την εξέλιξη πιθανόν να είναι ακόμη στην Αθήνα αν βέβαια προκύψει έστω μία πληροφορία που να πιστοποιεί αυτό το σενάριο για να μπορέσει να βοηθήσει και τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη.



Το ερώτημα πάντως που προκύπτει είναι το πώς ο Βαγγέλης κατέληξε στην Αθήνα αφενός και ποιος είναι ο πιθανός προορισμός του αν τελικώς αποδειχτεί ότι κρύβεται κάπου στην Αθήνα. Μήπως το εισιτήριο που ήθελε να κόψει ήταν για να επιστρέψει στο σπίτι του στην Κρήτη; Το γεγονός ότι εθεάθη σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας στην περιοχή του Πειραιά πολύ κοντά στο λιμάνι να δίνει μία βάση για την πιθανότητα να προσπαθεί ο νεαρός φοιτητής να βρει τρόπο για να πάει στην Κρήτη;



Τα σενάρια πολλά, τα στόματα ερμητικά κλειστά και η αγωνία της οικογένειας στο κόκκινο. Με έρευνες της ΕΔΕ να είναι σε εξέλιξη, με μηδενικά στοιχεία να προκύπτουν από την άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του νεαρού φοιτητή και με την κοινωνία της Γαλακτοκομικής Σχολής να μη μπορεί να δώσει τη βοήθεια που χρειάζονται οι αρχές για να μπορέσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης που έχει προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον. Με το Γιώργο Τσούκαλη τέλος να ελπίζει ότι τα αποτελέσματα της αυριανής ΕΔΕ θα είναι κάπως διαφωτιστικά και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω έρευνα για τον εντοπισμό του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος όπως ο ίδιος εκτιμά αν είναι στην Αθήνα ή στον Πειραιά είναι θέμα χρόνου μάλλον να εντοπιστεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια: