Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΡΑΓΓΙΞΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΟΓΑ, ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΓΑ, ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ
Τα πρώτα σημάδια ταμειακής αδυναμίας του ελληνικού δημοσίου στην έγκυρη αποπληρωμή υποχρεώσεων δικαιούχων καταγράφονται στον ΟΓΑ. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνεται ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων κατά 10 ημέρες. 

Ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, με δηλώσεις του επιχειρεί να καθησυχάσει τους ενδιαφερόμενους δεσμευόμενος ότι η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2015 θα καταβληθεί με καθυστέρηση δέκα ημερών.

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι ανάλογες δυσκολίες εμφανίζονται και σε άλλα επίπεδα και γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.

Με καθυστέρηση δέκα σχεδόν ημερών θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2015 σε 700.000 δικαιούχους,
όπως διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης.

Η αρχική ημερομηνία η οποία είχε καθοριστεί για την πληρωμή της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του 2015 ήταν η 27η Μαρτίου. Στενοί συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτρη Στρατούλη μιλώντας στο Capital.gr δήλωσαν ότι "ο σχετικός νόμος ορίζει την καταβολή της πρώτης δόσης έως τις 20 Απριλίου, συνεπώς δεν τίθεται θέμα καθυστέρησης". Η καταβολή πάντως θα γίνει στις 6 Απριλίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΝΤ1" ο κ. Βεργίνης.

Μάλιστα ο Διοικητής του ΟΓΑ σημείωσε πως η καθυστέρηση στην καταβολή οφείλεται σε έναν «εσωτερικό διακανονισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που επρόκειτο να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 170 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή πάντως αναβλήθηκε και η καταβολή των υπολοίπων οικογενειακών επιδομάτων του 2014, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα 26 -27 Φεβρουαρίου. Αντ΄ αυτών των ημερομηνιών, οι λογαριασμοί των δικαιούχων θα πιστωθούν στις 6 Μαρτίου. Αναφορικά με την εν λόγω καθυστέρηση συνεργάτες του κ. Στρατούλη αναφέρουν στο Capital.gr ότι οφείλεται σε "τεχνικά προβλήματα" που σχετίζονται με τα πληροφοριακά συστήματα", αρνούμενοι ότι αυτή η καθυστέρηση έχει σχέση με οποιοδήποτε ταμειακό πρόβλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: