Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΜΉΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΏΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΏΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΆ

Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 30 Απριλίου 2015

Μήνυμα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο φετινός γιορτασμός της  Πρωτομαγιάς  βρίσκει  τη χώρα στην έβδομη χρονιά κρίσης και ύφεσης, με υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Η χώρα, μετά από πολλές προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε με το δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009, δεν έχει καταφέρει να πετύχει τις αναγκαίες πολιτικές συναινέσεις στο εσωτερικό της.

Γιατί μονό με ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις,
με τους θεσμικούς δανειστές και να  διασφαλίσει την οριστική έξοδο από την κρίση και τη επιστροφή στην ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση.

Σήμερα πολλοί αντιλαμβάνονται, εκ της θέσεως τους πλέον, ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν διατάσσεται, ούτε νομοθετείται.

Απαιτείται σχεδιασμός που θα επιτρέψει στη χώρα να επιστρέψει στις αγορές και να προσελκύσει κεφάλαια για να χρηματοδοτηθούν οι αναγκαίες επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε αλλαγή παραγωγικού πρότυπου και δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Αυτή είναι - και παραμένει - η μεγάλη πρόκληση για τη χώρα και τους πολίτες και σε αυτή καλούνται  η κυβέρνηση, όλος ο πολιτικός κόσμος αλλά και όλες  οι κοινωνικές  δυνάμεις,  συναισθανόμενοι  τις ευθύνες, μας να ανταποκριθούμε.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με όλα τα στελέχη και τα μέλη του, συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, εκπέμποντας αυτό το μήνυμα, με την ελπίδα να ανοίξει επιτέλους στη χώρα η συζήτηση για ό,τι απαντά ουσιαστικά στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό, μακριά από εύκολα λόγια και δήθεν λύσεις. 

Τα όσα συνέβησαν, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, επιβεβαιώνουν ότι, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρέος να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν. 

Η αναζήτηση είτε "αποδιοπομπαίων τράγων" είτε παράκλητων, έλαβε πλέον τέλος - και μάλιστα, με τις δικές τους αδιέξοδες επιλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: