Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ

Με τη δύναμη της άγνοιας.
Με την ορμή του λαϊκισμού και της πολιτισμικής ασχήμιας.
Με την ανοχή των ΜΜΕ που αναπαράγουν την κάθε δήλωση της λες κι έχει κάτι σοβαρό να πει.
Η Ραχήλ Μακρή καθημερινά φιλοξενείται σε εφημερίδες, sites, τηλεόραση.

Για όλα έχει λόγο.

Όλα τα γνωρίζει, όλα τα σχολιάζει, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Με αυτή την ειρωνία που όλοι όσοι έχουν άγνοια έχουν. Αυτη εξάλλου είναι η ασπίδα της.

Έφθασε λοιπόν η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλέσει τους δημοσιογράφους "υπάλληλους".

Προφανώς γιατί θεωρεί την υπαλληλική εργασία ως κάτι "κακό". Κάτι "παρασιτικό".

Για την ίδια και το κόμμα της τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μόνο το Δημόσιο, στο οποίο ειρήσθω εν παρόδω αβέρτα γίνονται εσχάτως οι διορισμοί φίλων, συγγενών και γνωστών .

Εξάλλου η ίδια για τον ιδιωτικό τομέα,
δεν έχει ακούσει και πολλά ως "στέλεχος της Οικονομικής Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής" όπως δηλώνει στο βιογραφικό της.

Έχει άραγε κόψει πότε της τιμολόγιο η κακομοίρα η βουλευτίνα; Α πα πα. Που τέτοιο πράγμα. Δημόσιο και πάλι Δημόσιο.

Όχι λοιπόν κυρία Μακρή. Το να είσαι "υπάλληλος" σε μια Ελλάδα της ανεργίας όχι κακό, αλλά αντιθέτως πολύ καλό είναι.

Γιατί εμείς ως "υπάλληλοι" των ΜΜΕ δουλεύουμε τίμια. Δεν διοριστήκαμε.

Δεν γλείψαμε τα κόμματα για να μας τοποθετήσουν σε κάποια θεσούλα.

Πολύ περισσότερο δεν δηλώναμε Δεξιοί και μετά πήγαμε να συνεργαστούμε με την Αριστερά για να εξασφαλίσουμε μια "θεσούλα" (σ.σ. γιατί έτσι την καταντήσατε) βουλευτή.

Ναι λοιπόν. Υπάλληλοι είμαστε και τιμή μας και καμάρι μας.

Κι όταν θα πιάνετε στο στόμα σας σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους με τις ρηχές κι άθλιες γενικεύσεις και τα υπονοούμενα της πλάκας ή του χαβαλέ που κάνετε με την παρέα σας, οταν αφήνετε υποψίες χρηματισμών (σ.σ. γιατί αυτό υπονοεί με την αναφορά στους καναλάρχες κι εκδότες) να μιλάτε με στοιχεία.

Μην κάνετε την ΚΟΤΑ. Γιατί εμείς μέχρι στιγμής σας θυμόμασταν ως Παπαγάλο (θυμαστε την περίφημη μπολούζα της με την οποία γύριζε στους τηλεοπτικούς σταθμούς).

Εσείς λοιπόν που μας κρίνετε ...τί άραγε είστε;

Ποιες οι επαγγελματικές σας περγαμηνές; Ποιο το κοινωνικό σας αποτύπωμα;

ΥΓ 1: Η ΕΣΗΕΑ που τοοοοόσο κόπτεται για την τιμή του δημοσιογραφικού επαγγέλματος που είναι τώρα; Μηπως επειδή η κυρια Μακρή είναι μέλος αριστερού  κόμματος, δεν θα υπάρξει ανακοίνωση;

ΥΓ: Μια ιδέα που ακούστηκε έντονα χθες σε δημοσιογραφικούς κύκλους ήταν ο αποκλεισμός της κας. Μακρή από όλα τα ΜΜΕ ως ένδειξη διαμαρτυρίας όχι τόσο για τις προσβολές που κατά καιρούς εκτοξεύει, αλλά κυρίαρχα για το χαμηλό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης κι άσκησης λόγου. 

Ομως όπως το Trash TV άνθισε στη δεκαετια του '90 ας αφήσουμε να συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί και το trash politicians. Μόδα είναι θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: