Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Προκαλεί ο Ερντογάν. Η Ελλάδα πληρώνει την εγκατάλειψη της πολιτικής Λαφαζάνη για ειδική σχέση με Ρωσία
Προκαλεί ωμά και αδίστακτα ο Ερντογάν Ελλάδα και Κύπρο.
Μετά την προκλητική δήλωση της Άγκυρας ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, ακολούθησαν ΝΟΤΑΜ με τις οποίες απαγορευόταν στην Αθήνα να πραγματοποιήσεις στρατιωτικές ασκήσεις καταρχήν στην Κάσο και στη συνέχεια στα νησιά ΣαμοθράκηΆγιο ΕυστράτιοΨαράΧίοΙκαρίαΛήμνοΛέσβοΣάμοΤήλοΧάλκη και Καστελόριζο, νησιά τα οποία στις ΝΟΤΑΜ αναφέρονται ονομαστικά με τουρκικά ονόματα.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Τσίπρα – Κοτζιά, υποκύπτοντας πλήρως στις πιέσεις και τους εκβιασμούς,
με «λαγό» τον Ανανιστή Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη, σύρεται ολοταχώς σε πολυμερή Διάσκεψη στις 12 Γενάρη για το Κυπριακό, χωρίς να έχει εκ των προτέρων συμφωνηθεί η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και η κατάργηση του καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων, πράγματα που η ελληνική κυβέρνηση φέρετο να προασπίζει μέχρι πρότινος.
Η κυβέρνηση Τσίπρα – Κοτζιά το μόνο που αρκείται να ψελλίζει, περισσότερο για τα μάτια του κόσμου, είναι της πολυμερούς, να προηγηθεί, έτσι αορίστως, διμερήςελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής!
Είναι προφανές ότι η Αθήνα, με τη συνένοχη σιωπή και συγκατάθεση όλης της μνημονιακής αντιπολίτευσης, σπεύδει ολοταχώς για το ξεπούλημα και του Κυπριακού.
Σε αυτήν την κατεύθυνση την πιέζουν αφόρητα άλλωστε και οι ΗΠΑΒρετανία, μαζί με την γερμανο-γαλλική ΕΕ.
Η δήλωσης της άγνωστης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ζητά συνετισμόαπό την Τουρκία είναι εντελώς ανώδυνη και περισσότερο έγινε ως άλλοθι εσωτερικήςκατανάλωσης προς την Ελλάδα και πολιτικής ορθότητας.
Η Ελλάδα αυτήν την ώρα πληρώνει χοντρά την εγκατάλειψη του δρόμου Λαφαζάνη που οδηγούσε σε στρατηγική σχέση ειδικής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας.
Η εγκατάλειψη αυτής της στρατηγικής και του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο οδήγησε στην απώλεια ενός μεγάλου αντίβαρου στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και στην υποβάθμιση του παραδοσιακά σημαντικού και εκ των πραγμάτων φιλελληνικού ρόλου της Ρωσίας στο Κυπριακό.
Αυτήν την ώρα μόνο ο λαϊκός ξεσηκωμός και μια μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη μπορεί να περισώσει την προάσπιση ζωτικών, απόλυτα νόμιμων, εθνικών συμφερόντων της χώρας μας, η οποία απειλείται ενδεχομένως και με μείζονα εθνική περιπέτεια.

πηγη.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: