Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

AΝΤΕ ΠΑΛΙ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΝΕΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
Ερωτηματικά για τις κυβερνητικές προθέσεις σε ότι αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό προκαλεί ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με με τον ορισμό των αρχαιολογικών χώρων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.
Μια υπόθεση που είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα τον περασμένο Αύγουστο όταν επί υπουργίας Μπαλτά το Υπουργείο Πολιτισμού προωθούσε να κηρυχθεί ως «αρχαιολογικός χώρος» σχεδόν ολόκληρη την περιοχή Ελληνικού και σήμερα οι 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχονται για τον ορισμό των αρχαιολογικών χώρων.
Οι βουλευτές ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Οικονομικών να μάθουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία των εγκρίσεων,
οι οποίες σχετίζονται με τους αρχαιολογικούς χώρους εντός του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και επίσης ζητούν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της οριοθέτησης των αρχαιολογικών χώρων εντός του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
Όπως επισημαίνουν «ο ορισμός αρχαιολογικών χώρων εντός του ακινήτου δεν ακυρώνει τη δυνατότητα δόμησης από την πλευρά του επενδυτή, αλλά την θέτει υπό τον έλεγχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία δύναται να επιβάλει τροποποιήσεις στον σχεδιασμό σε περίπτωση εύρεσης αρχαιοτήτων ή μετακινήσεις στη δόμηση, σε γειτονικά σημεία χωρίς αρχαιότητες.
Και προσθέτουν πως «αυτή η προοπτική δεν δημιουργεί ουσιαστικά προσκόμματα στην ανάπτυξη του χώρου δεδομένου της πολύ μεγάλης έκτασης του ακινήτου (σχεδόν 6.300 στρέμματα), εντός της οποίας είναι δυνατόν να γίνουν μικρές μετακινήσεις ή αλλαγές επιμέρους χωροθετήσεων. Σημειώνεται, ακόμη, ότι η εύρεση αρχαιοτήτων εντός του ακινήτου εκ των υστέρων, και οι καθυστερήσεις ή αλλαγές στο επενδυτικό σχέδιο εξαιτίας αυτού, συνιστούν γεγονός αποζημίωσης (Ν. 4422/2016 -ΦΕΚ 181/Α/27.09.2016)».
Την ερώτηση υπογράφουν: Αννέτα Καββαδία, Σία Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Δημαράς, Θοδωρής Δρίτσας, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέζη, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αστέριος Καστόρης, Γιώργος Κυρίτσης, Θέμης Μουμουλίδης, Μάκης Μπαλαούρας, Γιώργος Πάλλης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Πάνος Σκουρολιάκος, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Χαρίλαος Τζαμακλής και Νίκος Φίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: