Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΖΙΠ ΠΟΥ «ΟΡΓΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οικολογικές οργανώσεις με καταγγελία τους ζητούν την άμεση επέμβαση εισαγγελέα με αφορμή τα βίντεο που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο και δείχνουν θηριώδη τζιπ 4Χ4 να “οργώνουν” την λίμνη Καλλιδρόμου στη Λαμία.
Σε άρθρο του Στέφανου Σταμέλλου από την “Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς”, τονίζεται ότι “«η λίμνη Καλλιδρόμου για μια φορά ακόμα στις ρόδες των ανεγκέφαλων τζιπάδων”.
“Μου έστειλε ένας φίλος πριν από λίγο δύο βίντεο που αναρτήθηκαν σήμερα στο facebook του californiaclub4x4. Δεν μπορούσα να φανταστώ χειρότερες εικόνες, ειλικρινά. Τεράστια τζιπ να οργώνουν την Λίμνη Καλλιδρόμου από άκρη σε άκρη! Τη λίμνη που πριν λίγες μέρες είχα απολαύσει και φωτογραφίσει”, επισημαίνει ο κ. Σταμέλλος στο lamiareport.gr.
“Αυτή λοιπόν είναι η τύχη της Λίμνης Καλλιδρόμου. Τα ίδια,
λέγαμε πριν λίγα χρόνια αλλά η κατάσταση δυστυχώς συνεχίζεται. Δεν μπορεί το πιο όμορφο μέρος του βουνού να βιάζεται μ’ αυτό τον τρόπο, επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν ξέρουν τί σημαίνει σεβασμός. Πρέπει με κάθε τρόπο και σε όλους τους τόνους να διατυπωθεί ότι το βουνό ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ. Το βουνό δεν ανήκει σε πέντε – δέκα τζιπάδες, που εκτονώνουν τη μαγκιά τους μ’ αυτό τον τρόπο”, αναφέρει στην συνέχεια.
“Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και θα γίνεται όλο και σοβαρότερο, δεδομένου ότι πολύς κόσμος έχει αγοράσει τα «θηριώδη τζιπ επίδειξης λάσπης» και κάπου πρέπει να ξεσπάσουν. Βλέποντας αυτά τα βίντεο με τα 4Χ4 να βιάζουν με την παρουσία τους την φύση, εννοείται ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για μια οικολογική οπτική για τον κόσμο. Απλά μπορούμε να μιλάμε για την απλή λογική”, συνοψίζει ο κ. Σταμέλλος, καταλήγοντας πως “το θέμα είναι, θα υπάρξει εισαγγελέας; Πολλές φορές μας υποσχέθηκαν οι διοικούντες τους εισαγγελείς περιβάλλοντος. Αυτή τη φορά περιμένω την αυτεπάγγελτη επέμβαση με βάση τις εικόνες”.
Να υπενθυμιστεί πως σύμφωνα στον Ν. 3937/2011 για την «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις» και ειδικότερα στο Άρθρο 13 σημειώνεται ρητά πως “Δεν επιτρέπεται η κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου σε οικολογικά ευαίσθητες εκτάσεις, όπως ενδεικτικά, μόνιμες ή εποχικές λίμνες και τέλματα και οι ακτές τους, ο αιγιαλός, οι αμμοθίνες, ποτάμια, ρέματα και ρυάκια, δάση, λιβάδια, βοσκότοποι, οι οικότοποι προτεραιότητας του παραρτήματος Ι της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, καθώς και σε μονοπάτια που βρίσκονται σε τέτοιες περιοχές”.
Δείτε το σχετικό βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια: