Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΈΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΜΕΤΡΑ (4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ) ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο «ΣΟΥΠΕΡ» ΑΛΕΞΗΣ

Ήταν οι επαναστάτες σούπερ ήρωες που παρόμοιούς τους οι Έλληνες μόνο στις ταινίες φαντασίας του Χόλιγουντ έχουν δει. Σε όλα και για όλους είχαν λύσεις, σε όλα και για όλους είχαν ένα παράδεισο ετοιμοπαράδοτο. Στην ιστορία της πολιτικής δεν έχει υπάρξει ανάλογο προηγούμενο, όχι μόνο διαρροϊκής παροχολογίας αλλά και κολοσσιαίας ασυνέπειας.
«Αν είναι να κάνουμε ότι κι αυτοί, ας τα κάνει ο Βενιζέλος που ξέρει και καλλίτερα» δήλωνε με θρασύτητα ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας από τις επάλξεις της αντιπολίτευσης, αυτός ο «Τσε» της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο άνθρωπος που θα αντιμετώπιζε το θεριό της κρίσης, θα καταργούσε όλες τις «επαχθείς» δεσμεύσεις της χώρας …
Ότι υποσχέθηκε αλλά και ότι έπραξαν οι Υπουργοί του, οι πρώτοι κι οι επόμενοι, το βρίσκουν μπροστά τους. Ωστόσο, ο λαός το βιώνει ως τραγωδία ενώ ο κύριος Τσίπρας,
και η κυβερνητική παρέα του ως έναν μύθο που μέρα την μέρα ξεθυμαίνει και αφήνει πίσω του μόνο την ζάλη της εξουσίας.
Ο ευαίσθητος και πειραγμένος από την συμπεριφορά του πρωθυπουργού, κύριος Τσακαλώτος, παραδέχθηκε σήμερα ενημερώνοντας τους βουλευτές των ΑΝΕΛ ( στους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε ακόμη να τα πει) ότι το περιεχόμενο της συμφωνίας έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» από την περασμένη εβδομάδα και περιλαμβάνει την μείωση του αφορολόγητου στα 5900 ευρώ και μείωση των συντάξεων σε 900. 000 δικαιούχους.. από το ΄19 παρακαλώ!
Το μηνιαίο όριο των απολύσεων θα γίνει 6% αλλά θα αυξηθεί ή καταργηθεί ο δεύτερος «κόφτης» των έως 30 απολύσεων το μήνα. Αυτό, θα οδηγεί στην έξοδο πολλές δεκάδες εργαζομένων κάθε μήνα από τράπεζες, ΔΕΚΟ κι άλλες πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.
Τα μέτρα λιτότητας θα ξεπεράσουν τα 4 δις ευρώ (για να εξοικονομηθούν 3,6 δις ή 2% του ΑΕΠ) και θα πωληθεί το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Το μόνο που απομένει είναι να συμφωνηθεί το πολιτικό περιτύλιγμα με το οποίο θα γίνει πιο εύπεπτο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το πακέτο των νέων μέτρων … Και μετά θα γελάμε όλοι ευτυχισμένοι για την τύχη μας να έχουμε μία κυβέρνηση υπό τους Τσίπρα – Καμμένο … Έτσι για να κάνουμε και το χατήρι στον νέο – επαναστάτη Τζανακόπουλο!

Γράφει η Αλίκη Χατζή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σαμαρά θα λέτε και θα κλαίτε.