Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΈΓΓΡΑΦΟ-«ΒΟΜΒΑ»! Ο ΕΦΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- «ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» 150.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

«ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ» ΗΔΗ Ο ΕΦΚΑ –ΜΟΝΟ 1 ΣΤΑ 4 ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ
Στην κυνική και «ωμή» παραδοχή ότι δεν «υπάρχει σχέδιο» για την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων που πρέπει να γίνει έως τον Οκτώβριο προκειμένου να μην «χαθούν» τα 869 εκατ. ευρώ που διαθέτει για τον σκοπό αυτό στην χώρα μας η ΕΕ, προχωρά η διοίκηση του ΕΦΚΑ σε εσωτερικό έγγραφο.
«Δεν υπάρχει σχέδιο για την διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι την διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε την βοήθεια της ΕΕ για την πληρωμή των συντάξεων»,  είναι η ομολογία της διοίκησης του ΕΦΚΑ που αναγράφεται σε εσωτερικό έγγραφο (με ημερομηνία 24 Μαρτίου) με μορφή «non paper»,
το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος».
«Δεν υπάρχει σχέδιο για για την διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι την διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε την βοήθεια της ΕΕ για την πληρωμή των συντάξεων. Εάν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους γενικούς διευθυντές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάλογη διοικητική υποστήριξη», αναφέρει συγκεκριμένα το έγγραφο τριών σελίδων, ενώ το δημοσίευμα εξηγεί ότι ο ΕΦΚΑ έχει πάρει 869 εκατ. ευρώ από τη δόση των δανειστών, αλλά λόγω γραφειοκρατίας αδυνατεί να ικανοποιήσει εγκαίρως τις αιτήσεις.
Όσον αφορά στις εκκρεμείς συντάξεις αυτές υπολογίζεται ότι είναι περίπου 150.000. Από αυτές οι 95.526 παραμένουν στην κατάσταση αυτή περισσότερα από δύο χρόνια, ενώ από τις 13/5/2016, δηλαδή από τον νόμο Κατρούγκαλου, προστέθηκαν περισσότερες από 55.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης.
«Πρέπει να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του ΕΦΚΑ ως ένα και μοναδικό Ταμείο και να πάψουν να υπάρχουν υποκαταστήματα τα οποία λειτουργούν υπό τα παλιά Ταμεία, όπως συμβαίνει από πέρυσι», αναφέρει σε άλλο σημείο στο έγγραφο ο διοικητής του ΕΦΚΑ προσθέτοντας ότι «οι αποφάσεις του ΕΦΚΑ λαμβάνονται από ένα άτομο, τον διοικητή, και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους, είτε όσον αφορά τη στέγαση και την μετακίνηση προσωπικού, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν επικρατούν πια τα Ταμεία και όλοι θα πρέπει να αποδεχτούν τον ΕΦΚΑ και την παρούσα ιεραρχία».
Εξάλλου, στο ίδιο έγγραφο τονίζεται και το χάος που επικρατεί με τα μητρώα των ασφαλισμένων, όπως και ο κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα αν δεν τηρηθεί η συμφωνία της τρόικας. Όπως σημειώνεται, η εταιρία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος, η Intrasoft, δεν έχει διάθεση να συνεργαστεί με την ΗΔΙΚΑ, πιθανότατα επειδή δεν έχει εξοφληθεί για υπηρεσίες που έχει ολοκληρώσει και για αυτό το λόγο ο διοικητής του ΕΦΚΑ προτείνει να επιστρατευτεί το έμπειρο προσωπικό πληροφορικής από το πρώην ΙΚΑ.
«ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ» ΗΔΗ Ο ΕΦΚΑ –ΜΟΝΟ 1 ΣΤΑ 4 ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ
Προβλήματα στην εισπραξιμότητα του Ενιαίου Φορέα ΚοινωνικήςΑσφάλισης έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προωθεί τώρα νέες ρυθμίσεις υπο τον φόβο κατάρρευσης του.
Η εισπραξιμότητα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έχει πέσει κατακόρυφα γεγονός που έχει σημάνει «συναγερμό» στο υπουργείο Εργασίας για την πορεία εσόδων του νεότευκτου ταμείου.
Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με στοιχεία του Σκάι, ότι από τα 1.194.000 σημειώματα του ΕΦΚΑ πληρώθηκαν τα  323.600.
Σύμφωνα με πηγές, το υπουργείο Εργασίας προωθεί σχέδιο νόμου με στόχο «την επίσπευση διαδικασιών για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».
Σε αυτό θα περιλαμβάνονται διατάξεις που αλλάζουν σημαντικά σημεία του νόμου Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 και θα έπρεπε να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017 κι ακόμη δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
Είναι ενδεικτικό ότι πάνω από 150.000 ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν ακόμη το ύψος των εισφορών που θα πρέπει να καταβάλουν στον ΕΦΚΑ, παρότι πέρασε και η πρώτη εβδομάδα της παράτασης που δόθηκε εσπευσμένα για τις πληρωμές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχω να παρω την σύνταξη μου απο το ΕΦΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Αύγουστο : Κάτοικος εξωτερικου. Κανεις δεν μας πληροφορεί για ποιον λογο :