Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ

Μια παλιά ιστορία που αφορά τον Γιώργο Φιλιππακη δημοσιεύει το iefimerida. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «δεν είναι η πρώτη φορά που ο συνταξιούχος δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης απασχολεί με αρνητικό τρόπο τη δημοσιότητα.
Πριν την απαράδεκτη ανάρτηση του για τον Γιάννη Στουρνάρα στο Facebook, άλλες δύο φορές στο παρελθόν ο Γιώργος Φιλιππάκης υπήρξε αρνητικός πρωταγωνιστής της επικαιρότητας.
Το 1984 ο συγχωρεμένος εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» Κίτσος Τεγόπουλος απέλυσε σε μία νύκτα τον Γιώργο Φιλιππάκη ζητώντας ο ίδιος συγγνώμη από τους αναγνώστες της εμβληματικής αυτής εφημερίδας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Φιλιππάκης είχε δημοσιεύσει λίγα 24ωρα νωρίτερα ένα άρθρο για την τρομοκρατία δημοσιεύοντας τα ονόματα 20 πολιτών,
προκαλώντας «σεισμό» αλλά και την αγανάκτηση των εμπλεκομένων.
Οπως αποδείχθηκε όμως λίγες ημέρες αργότερα οι πληροφορίες αυτές είχαν φτάσει στα χέρια του Φιλιππάκη από ένα «σκοτεινό» υποσύνολο της τότε Ασφάλειας και οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα όπως αποδείχθηκε. Τότε ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τους αναγνώστες της εφημερίδας του και από τους πολίτες των οποίων τα ονόματα είχαν αναφερθεί στο άρθρο.
Έκτοτε διάφορες αρνητικές φήμες «συνόδευαν» το όνομα του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Δεύτερη φορά που το όνομα του απασχόλησε αρνητικά τη δημοσιότητα, ήταν λίγα χρόνια αργότερα όταν συνελήφθη (στην περιοχή Παπάγου όπου διέμενε) για μια «σκοτεινή» υπόθεση οπλοκατοχής χωρίς άδεια».
Πηγή:  iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ψεκασμένοι και αγράμματοι καθοδηγούν και δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη.