Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΣΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ-ΚΟΤΖΙΑ, ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΜΕΝΟ-ΒΟΥΤΣΗ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΣΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΚΟΤΖΙΑ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ "ΕΘΝΙΚΟ
ΜΕΤΩΠΟ" ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΣΤΡΑΤΟ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Σάλο και οργή στις τάξεις των φυλακισθέντων, εξορισθέντων και διωχθέντων επί χούντας έχει προκαλέσει η απόφαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας να τιμήσει με το παράσημο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος τον Νικόλαο Μέρτζο, ο οποίος είχε χρηματίσει αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής της χούντας.

Οι διαμαρτυρίες έχουν στόχο και την ίδια την κυβέρνηση, αφού η σχετική εισήγηση συνυπογράφεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Όπως γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών» η υπόθεση έγινε γνωστή με ανακοίνωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στις 25 Μαΐου στην οποία αναφέρεται πως «η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ανακοινώνει με υπερηφάνεια και συγκίνηση ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος με πρόταση του υπουργού των Εξωτερικών κυρίου Νίκου Κοτζιά, απένειμε στον εταίρο μας Νικόλαο Ι. Μέρτζο το μεγάλο παράσημο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος. Το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η επίσημη απονομή του παρασήμου θα τελεσθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 7η Ιουνίου 2017».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Μέρτζος «διετέλεσε επί εννέα χρόνια (2006-2015) πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών», ότι «κατηύθυνε τη συγγραφή και έκδοση δεκάδων σπουδαίων επιστημονικών έργων τα οποία αναδεικνύουν την ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας», πως «νέος ανέπτυξε έντονη δράση στο φοιτητικό κίνημα και στον κυπριακό αγώνα.
«Δημοσιογράφος και δικηγόρος ειδικός στα βαλκανικά ζητήματα και στο Μακεδονικό Ζήτημα έγραψε 41 βιβλία και μονογραφίες», πως διετέλεσε «στενός εξ απορρήτων συνεργάτης των αειμνήστων Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή και Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα, σύμβουλος του πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη για τη Μακεδονία-Θράκη (1990-1993)», αλλά για την περίοδο της δικτατορίας δεν υπάρχει καμιά απολύτως αναφορά στη δραστηριότητά του: η επταετία είναι «μαύρη τρύπα» στο πλούσιο βιογραφικό του.

Οι αντιδράσεις υπήρξαν έντονες από ανθρώπους που βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και διώχθηκαν από την Χούντα που όπως καταγγέλλουν ο Νίκος Μέρτζος πρόσφερε «υπηρεσίες στο τυραννικό καθεστώς και αρθρογραφούσε υπέρ της συμμορίας που παρέδωσε το 40% της Κύπρου στους Τούρκους».
Για το θέμα υπήρξε ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, διάβημα διαμαρτυρίας στην Προεδρία της Δημοκρατίας του απερχόμενου προέδρου του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) Κώστα Μανταίου.
Σώμα υποτακτικών
Ο κ. Μέρτζος βρέθηκε τελευταία φορά με ένταση στη δημοσιότητα πριν από δέκα χρόνια, όταν ανέλαβε δράση εναντίον του βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού.
Τότε ο «Ιός» της «Ελευθεροτυπίας» είχε θυμίσει την πολιτική διαδρομή Μέρτζου: «Πριν από τη δικτατορία υπήρξε δραστήριο μέλος της περιβόητης ΕΚΟΦ. Κατά τη διάρκεια της χούντας διορίστηκε από τον Παπαδόπουλο μέλος της πρώτης, 56μελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής (11.1970). Τον επόμενο χρόνο εξελέγη απ’ τον χουντικό μηχανισμό μέλος (12.12.71), εν συνεχεία γραμματέας (10.8.71) και τέλος Β' αντιπρόεδρος (20.1.72) της δεύτερης, 75μελούς Συμβουλευτικής».
Κυρίως ο «Ιός» θύμιζε τι ήταν η Συμβουλευτική: «Πρόκειται για ένα σώμα διορισμένο από τη χούντα, με αρμοδιότητα να «εκφέρει γνώμην επί της αρχής και του εν γένει περιεχομένου των εις αυτήν παραπεμπομένων υπό του Πρωθυπουργού σχεδίων Νομοθετικών Διαταγμάτων».
Στην πραγματικότητα ήταν ένα σώμα υποτακτικών της δικτατορίας, με μοναδική σκοπιμότητα να εμφανιστεί μια βιτρίνα «εκδημοκρατισμού» του χουντικού καθεστώτος. Η θέση του μέλους της Συμβουλευτικής ήταν έμμισθη, με «μηνιαία αποζημίωση» όχι μεγαλύτερη από τις απολαβές γενικού γραμματέα υπουργείου, συν τα οδοιπορικά και -στην περίπτωση του προέδρου- έξοδα παραστάσεως (Ν.Δ. 959/1971)».
Οπως είναι γνωστό, στη Συμβουλευτική είχε αντιδράσει και ο συντηρητικός κόσμος -έχουν καταγραφεί δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, του Γεώργιου Ράλλη- ενώ ο Κρις Γούντχαουζ κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή ήταν το «μόνο μέτρο της χούντας που μπορεί να χαρακτηριστεί κυριολεκτικά φασιστικό».
Τώρα ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της βραβεύεται από τον Παυλόπουλο και τον Κοτζιά. 
 Έτσι είναι όμως τα ¨εθνικά μέτωπα"...
Με ποιους θα τα φτιάξει η κυβέρνηση, ο Τσίπρας και ο Καμμένος; 
Με το στρατιωτικό κατεστημένο, τους Χουντικούς και τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής...
Ήταν χαρακτηριστική και η απάντηση του κ. Μέρτζου -σε μια επιστολή που υπάρχει στο διαδίκτυο- η οποία με λεκτικό ύφος ανάλογο του δικτατορικού καθεστώτος απαντούσε «χέστηκα» στις υπενθυμίσεις του παρελθόντος που ίσως ήθελε να ξεχάσει ή να ξεχαστούν.

Kαμμένος-ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλουν τους νεκρούς της ΕΛΔΥΚ και ξεπλένουν τους ΝΑΖΙ για να φτιάξουν ¨εθνική ενότητα"!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ


Το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής

Είναι αδίστακτοι και το έχουν αποδείξει....

Όλως τυχαίως και ενώ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, θ’ ανακηρύξει τη Δευτέρα 29/5 σε εκδήλωση στο Νεστορίδειο Μέλαθρο Ρόδου, το έτος 2017, ως έτος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας.

Οργάνωσαν μια ακόμη εθνικιστική και μιλιταριστική τελετή, αποκρύπτοντας βεβαίως την κορυφαία εκδήλωση επιθετικότητας και επικυριαρχίας του ελληνικού κράτους έναντι της Κύπρου, με την οργάνωση πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου που αποτέλεσε αφορμή της Τουρκικής εισβολής και Κατοχής του νησιού.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν τελετή παραλαβής των ταυτοποιηθέντων λειψάνων 17 Ελλήνων στρατιωτικών, πεσόντων και αγνοουμένων στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή.
Και φυσικά ήταν όλοι εκεί, όλος ο "Εθνικός Κορμός":
στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι και πλάι πλάι Καμμένος, Βούτσης, Κασιδιάρης 

Δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κίνηση της αυτής νομομοποιεί τους χειρισμούς της Χούντας του 1967, στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές -και μάλιστα με πολύ έντονο- που έχουν διαφανεί οι αντιθέσεις μεταξύ ελληνικής και ελληνοκυπριακής αστικής τάξης.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιχειρούν συστηματικά όχι μόνο να οικοδομήσουν ένα "εθνικό μέτωπο" με την Χρυσή Αυγή με υπόβαθρο την εφαρμογή των αντεργατικών-αντικοινωνικών Μνημονίων και την νέα Μεγάλη Ιδέα, την αστική Ελλάδα ενταγμένη στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα.
Είναι η δεύτερη φορά που το κάνουν.
Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε μια άλλη πρόσκληση και φωτογραφία με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής σε Ρω και Καστελόριζο. 
Όλοι αυτοί οι στρατηγικού χαρακτήρα σχεδιασμοί της ελληνικής άρχουσας τάξης για κυριαρχία/έλεγχο/εκμετάλλευση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο εντείνουν τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και εκτινάσσουν την συμμετοχή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον των λαών της Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Αυτές οι επιδιώξεις για εκτίναξη των κερδών τους δεν απαιτούν μόνο την πολιτική αλλά και την επιχειρησιακή ενσωμάτωση των ΝΑΖΙ (βλέπε εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων, άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ κλπ), την πραγματοποίηση νέων αγορών όπλων, την πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, αλλά κυρίως την συνολική στρατιωτικοποίηση του λαού μας.
Δεν είναι ένα κατάλοιπο του σχεδιασμού των εθνικιστών των ΑΝΕΛ, αλλά αποτελεί συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Εμείς τιμούμε τους Νεκρούς του 1974, με τους αγώνες για να μην υπάρξουν Αναλώσιμοι το 2017.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.
Η μεγαλύτερη δικαίωση για τους νεκρούς του 1974 είναι να αποχωρήσουν άμεσα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Βρετανικός στρατός από την Κύπρο, η επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, η έξοδος και διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΕ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: