Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ «ΜΙΑ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΣΕ ΉΡΕΜΑ ΝΕΡΑ»

Διαβάζοντας τα ανακοινωθέντα από την μιά του Δημάρχου και από την άλλη της μείζονος και της ελάσσονος  Αντιπολίτευσης του Δήμου, για τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Λιμενικά Ταμεία την βδομάδα που πέρασε, έμεινε ο αναγνώστης με την εντύπωση πως κάποια τρομερή απόφαση είχε κληθεί να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον του Δήμου.
      «Χάθηκαν» όλοι οι εμπλεκόμενοι ανάμεσα στους τοπικιστικούς τους φόβους, σε μια επικοινωνιακή και ακατάσχετη αοριστολογία, και σε ανούσιες αψιμαχίες. Ο κος Δήμαρχος, ο κος Ταγκαλής και κος Δρακάκης «πνίγηκαν» μέσα σε μια κουταλιά νερό κάνοντας κυρίαρχο το θέμα  των δυο ή του ενός Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο μας.
      Ένα θέμα που ο Νόμος διατυπώνει ξεκάθαρα και δεν του χρειάζονται ούτε πολλά λόγια, ούτε πολλές ερμηνείες,

Στο Δ.Σ. του Δήμου στις 22/5 ως «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» θέσαμε μια
ερώτηση στο Δήμαρχο : 
-  Γιατί κ. Δήμαρχε κατά την ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων  την οποία προκαλέσατε εσείς ο ίδιος, για  να μας ενημερώσετε για τις σχετικές εξελίξεις των ενεργειών σας αναφορικά με τα Λιμενικά Ταμεία,  αλλά  ακόμα και κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. στις 27/4 , δεν μας ενημερώσατε και δεν μας κοινοποιήσατε την σχετική αλληλογραφία του Δήμου με τα αρμόδια Υπουργεία; 
      Ο Δήμαρχος προέβαλε ως επιχείρημα και αναφερόταν  στην ουσία του θέματος για τα Λ.Τ. και δεν απαντούσε στην ερώτηση. Για το λόγο αυτό επανήλθαμε :
-  Ίσως δεν γίναμε αντιληπτοί κε Δήμαρχε  και θέτουμε πάλι την ερώτηση διαφορετικά :  Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε μία ισοδύναμη ψήφο. Μπορεί δύο σύμβουλοι που για το ίδιο θέμα ο ένας να έχει την Α πληροφόρηση και ο άλλος την Β, να έχουν την ίδια κρίση και να αποφασίσουν ;
      Η απάντηση του Δημάρχου ήταν πλέον με ερώτηση:
-  Όσα εκ των υστέρων μάθατε, μπορεί να αλλάξουν την απόφαση και την ψήφο σας στα θέματα που είχαμε συζητήσει;  Δεν σας έκρυψα τίποτα και όσα δεν σας έδωσα ήταν, γιατί  δεν μου τα ζητήσατε!...
Δηλαδή, μας κάλεσε να μας ενημερώσει για τις ενέργειές του αυτές που δεν γνωρίζαμε και δεν μας τις φανέρωσε, γιατί δεν του τις ζητήσαμε!...
      Αυτές οι απόψεις είναι πρωτάκουστες !!!
      Από τα πρακτικά μπορεί όποιος θελήσει να διαπιστώσει όσα αναφέρω.
      Αυτό που προβάλαμε με τις ερωτήσεις μας ήταν ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται, ενεργεί, διοικεί αλλά και συνεργάζεται με την αντιπολίτευση η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος.
      Των ερωτήσεων ακολούθησαν προσβολές-αποχωρήσεις -ανακοινώσεις -αιτήματα ακύρωσης, σέρνοντας ο ένας εμπλεκόμενος τον άλλο σε μια κόντρα με τα χαρακτηριστικά που αναφέρω στην αρχή.
    Αν ο Δήμαρχος ήταν σίγουρος, ότι  «πατάει» γερά και αντέχει, θα μπορούσε  να αντιτείνει πως διαθέτει σε όλους μας, όλα τα στοιχεία που έχει και πως είναι έτοιμος να συζητήσει το θέμα ξανά στο Δ.Σ. εφόσον τεκμηριωθεί σχετικό αίτημα από δημοτικό σύμβουλο. Τόσο απλά!
    Αυτό όμως αποτελεί αντίληψη περί της διοίκησης και πολιτική ικανότητα.
    Αν η αντιπολίτευση μπορεί να στηρίξει την ανατροπή μια απόφασης αυτό γίνεται με τον τρόπο και τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό και όχι επικοινωνιακά μέσω των  τοπικών  ΜΜΕ.  Αυτό όμως απαιτεί θέληση για άσκηση αντιπολιτευτικής πολιτικής- ελέγχου και περιεχόμενο της σύγκρουσης.
     Αυτά έγιναν στο Δ.Σ. και η συνέχεια ήταν να τροφοδοτήσουν οι «διαφωνούντες» με περισσότερο «αλύχτισμα» τα εντευκτήρια των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.      
     Έχουν άπαντες αποδείξει, το τι θεωρούν κυρίαρχο για το Δήμο.
     Δεν μιλάνε για προβλήματα όπως τα λύματα και το πόσιμο νερό, διαγωνίζονται για τα σκουπίδια, αλλά για το ύψος της τιμής και όχι για τον τρόπο αποκομιδής που καθορίζει την τιμή, «δεν κρένουν λόγια» για θέματα όπως η διασπάθιση δημόσιου χρήματος (βλέπε σχολείο Καστέλλια), δεν αρθρώνουν άποψη για τους εργαζόμενους στα μεταλλεία (βλέπε απολύσεις) και τις άδειες λειτουργίας (σκάλα φόρτωσης στην Σπηλιά). Είναι πιο εύκολη μια βόλτα στο 51!
      Είναι καλύτερη, ανέξοδη και ασφαλής η αντιμετώπιση μιας Διαδικτυακής (ήρεμης) Φουρτούνας. Γιατί στα διαδικτυακά νερά, τα ναυτάκια της στεριάς, δεν κινδυνεύουν.
    Αποδεδειγμένα πια ΔΕΝ αντέχουν τα θέματα που καίνε, δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.  Η αποχώρηση είναι η λύση τους.
    Εκεί χρειάζονται άνθρωποι αποφασισμένοι να δουλέψουν για τον τόπο, με αντοχές, με συνέπεια και διάρκεια στους αγώνες τους.

    Ας τα συνυπολογίσουν οι δημότες του Δήμου Δελφών όλα αυτά και ας τα θυμηθούν όταν θα έρθει η ώρα να κρίνουν και να αποφασίσουν για την διοίκηση του Δήμου την επόμενη φορά.

Μέγκος Παναγιώτης                                                                               ΙΤΕΑ 28/5/2017

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: