Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ: ΤΟ «ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ- ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ» ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η μεγάλη επιτυχία της σελίδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ- Το ορθόδοξο» στο Facebook, το οδήγησε στην μεγάλη απόφαση να κάνει το επόμενο βήμα.
Οι διαχειριστές της σελίδας ανακοίνωσαν την ίδρυση της πρώτης φοιτητικής παράταξης του «κινήματος» από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, με το όνομα «ΧΑ.Ο.Σ».
Διαβάστε, αναλυτικά η ιδρυτική τους διακήρυξη όπως αναρτήθηκε στο Facebook:
«Ήρθε η ώρα οι Ορθόδοξοι Σοσιαλιστές να αναλάβουν τα ηνία στα ελληνικά Τριτοβάθμια ιδρύματα. Η γενιά του ΧΑΟΥΣ, με εφόδια το μεταΣοσιαλισμό και τον Ορθόδοξο Παπανδρεϊσμό, έρχεται να φέρει ημέρες δόξας και καταξίωσης στο φοιτητικό κίνημα. Αναγνωρίζουμε στον Ανδρέα Παπανδρέου το όραμα για κοινωνική δικαιοσύνη,
παπανδρεϊκή ανθρωπιά, κοινωνική ισότητα, έμφυλη ισότητα, δημόσια υγεία και παιδεία.
Εμπρός για ένα νέο Πολυτεχνείο!
Απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, κόντρα στην κατάθλιψη του μνημονίου.
Σε ανοικτό πόλεμο με τη Δικτατορία της Ηλιθιότητας.
Ιδρύουμε τη φοιτητική παράταξη ΧΑ.Ο.Σ. στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.
Το πρώτο βήμα για την ίδρυση DIY (Do it yourself) φοιτητικών παρατάξεων σε όλη τη χώρα, με όραμα τη ριζική αναδιαμόρφωση στην έννοια της θέασης της Πολιτικής στις ελληνικές σχολές. Αρκετά με τη σαβούρα των βυσμάτων, των πάρτυ στη Μύκονο και των «αγροτικών» στα πανεπιστήμια πριν την πρόσληψη στο εκάστοτε «μαγαζί».
Χωρίς κομματικές γραμμές. Με αδιαπραγμάτευτη αυτονομία. Με πνεύματα ελεύθερα.
Για ένα πανεπιστήμιο που δεν παράγει συστημικά αναλφάβητους, κομματικούς εγκάθετους. Αντίθετα, προάγει την καλλιέργεια του πνεύματος, της τέχνης , του πολιτισμού.
ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ
Πυρήνας ΧΑ.Ο.Σ. – Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ’»

Δεν υπάρχουν σχόλια: