Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΒΙΛΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΨΟΤΕΧΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τεράστιο ενδιαφέρον στα διεθνή μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως έχει προκαλέσει μια βίλα στην Πελοπόννησο χάρη στο μοναδικό της design και τις υψηλού επιπέδου παροχές της.
Πρόκειται για την βίλα Ypsilon που είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν βουνό και θάλασσα. Έχει έκταση 150 τετραγωνικά μέτρα και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Lassa και υπεύθυνους αρχιτέκτονες τον Tεο Σαραντόγλου Λάλι και την Ντόρα Σβέιτζντ,

Με μία πρώτη ματιά μοιάζει η βίλα να έχει χτιστεί κάτω από την γη και η οροφή της να είναι συνέχεια του χωμάτινου δρόμου που την περικλείει.
«Ο άξονας των σκεπασμένων στεγών ευθυγραμμίζεται τέλεια με το νησί Σχίζα προς το νότο και ένα χωριό προς τα ανατολικά. Μια άλλη απαίτηση ήταν να σχεδιάσουμε τη διαρρύθμιση που να ενεργοποιεί όλη την περιφέρεια του κτιρίου, αντί να ευνοεί μόνο την πανοραμική θέα στη θάλασσα» δήλωσε ο Σαραντόγλου στο Dezeen.
Οι προσόψεις της βίλας έχουν κλίση προς τα μέσα και στις τρεις αυλές για να δώσουν το πλεονέκτημα της σκιάς. Στη μία υπάρχει πισίνα σε σχήμα ματιού, στην άλλη χαλίκι στο πάτωμα και η Τρίτη μπορεί να λειτουργήσει ως καθιστικό.
Οι αυλές είναι ειδικά κατασκευασμένες για να προσφέρουν ξεκούραση σε κάθε φάση της ημέρας: η δυτική με την πισίνα είναι ιδανική για πρωί και μεσημέρι, η ανατολική για το μεσημέρι και η νότια με το χαλίκι για το απόγευμα και μετά. Η Ypsilon διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και μπάνια που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά ενώ τα καθιστικά είναι μίνιμαλ και οι τζαμαρίες σε ημικύκλιο σχήμα, κάνοντας το κτίσμα ιδιαίτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: