Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ...

Christos Vasilogamvros   
Αχ Γιώργη αδελφούλη, κοντεύει ένας χρόνος από την ξαφνική φυγή σου!

Αδελφέ, φίλε, σύντροφε από τα παλιά, αγωνιστή αδούλωτε από τις "σειρήνες" των σαλονιών της εξουσίας, εσύ που μας δίδαξες τι σημαίνει αλληλεγγύη, ανθρωπιά, τιμή, αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, ανένδοτος αγώνας υπεράσπισης αρχών και αξιών, αυτοσεβασμό , πλησιάζει ένας χρόνος από την ξαφνική φυγή σου.
Ακόμα σαν να΄ταν εχθές έχω στο μυαλό μου τις κουβέντες μας , για την ζωή που μας έκλεψαν και για τα όνειρά μας για ένα κόσμο δίκαιο και για μια πατρίδα λεύτερη, που ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μας τα πάρει. Ακόμα περπατώντας στα στέκια μας νομίζω ότι κάπου θα σε δω με έναν φάκελο στο χέρι να τρέχεις για όλους και για όλα,

ακόμα περιμένω το ξαφνικό πρωινό τηλεφώνημά σου, μου λείπουν ακόμα οι φωνές σου.

Είναι ανείπωτος και άσβεστος ο πόνος από την ξαφνική φυγή σου αδελφούλη όπως μας έλεγες, όλες οι εικόνες από τα χρόνια της αθωότητας μέχρι και σήμερα , πονάνε Γιώργη..… και ξέρεις Γιωργάκο γιατί πονάνε περισσότερο ; γιατί κάθε μέρα, κάθε στιγμή, δικαιώνεσαι για αυτά που έγραφες ή έλεγες, λες και είχες διαβάσει το μέλλον.

Γιώργη μας όλοι οι φίλοι σου μέχρι τέλους, από όλοι την Ελλάδα, παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα και να παραμείνουμε άνθρωποι. Πώς να κάνουμε αλλιώς, όταν εσύ μας έμαθες να πετάμε ψηλά, δίπλα σου , περήφανα και ασυμβίβαστα ! Δεν θα αλλάξουμε περπατησιά , θα παραμείνουμε άνθρωποι, θα είσαι πάντα μαζί μας .

Καλέ μας φίλε, στο ετήσιο μνημόσυνό σου την Κυριακή στις 28 Μάη στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής της οδού Ακαδημίας, οι φίλοι σου , τα αγαπημένα σου πρόσωπα μαζί με την οικογένειά σου, θα είμαστε όλοι εκεί αδελφούλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: