Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΘΕΡΙΖΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ…

Ο σοφός λαός μας λέει ότι όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. 
Θυμάμαι εδώ και καιρό ένα άρθρο που είχα γράψει στις αρχές του 2012, μετά από τις λυσσώδεις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του νεοσύστατου τότε κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εναντίον της τότε κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου, που στήριζαν κυρίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την συζήτηση, που είχε γίνει για την ψήφιση του 2ου Μνημονίου.
Θυμάμαι ότι τότε είχα εξαιρετικά ενοχληθεί, όπως κάθε σοβαρός και νουνεχής πολίτης, με τις εξοργιστικές και ακραίες φράσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου εναντίον του τότε πρωθυπουργού, των υπουργών του και των βουλευτών, που υπερψήφισαν το Μνημόνιο.
Μάλιστα ο κ. Καμμένος, κι όχι μόνον, δεν είχε αρκεστεί να τους αποκαλέσει «μερκελιστές» και «γερμανόδουλους»,
αλλά τους αποκαλούσε «τσολάκογλου», «προδότες», «γερμανοτσολιάδες». Τότε έλεγα και στην εκπομπή μου στο Blue Sky, έγραφα και στην Βραδυνή αλλά και στα social media, ότι αυτή η ακραία συμπεριφορά των αρχηγών της τότε αντιπολίτευσης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.
Σε μια χώρα, που δυστυχώς έχει εθιστεί στη βία, σε μια κοινωνία, που είναι οργισμένη, φοβισμένη κι απογοητευμένη, οι εκφράσεις αυτές μπορεί να αποδειχτούν η θρυαλλίδα, που θα προσφέρει ακόμα κι «ηθική νομιμοποίηση» στους εξτρεμιστές τρομοκράτες, που φοβερίζουν και δολοφονούν με την κάλυψη της «17 Νοέμβρη» του «Επαναστατικού Αγώνα», της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» κοκ. Έλεγα ότι η εκρηκτική κατάσταση, που επί χρόνια συντηρείτο κι υποδαυλιζόταν από τα κόμματα της Αριστεράς, ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ, με την μορφή των «αγανακτισμένων», μπορεί να οδηγήσει σε ακρότητες.


Εδώ και καιρό γράφω και λέω ότι η κατάσταση με την εγχώρια τρομοκρατία είναι εκτός ελέγχου. Η κοινωνία έχει εθιστεί με τη βία. Η κυβέρνηση δείχνει εντυπωσιακή ανοχή στα φαινόμενα αυτά. Το κράτος τελεί υπό διάλυση. Κι αυτό αποδεικνύεται και σήμερα. Η επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου είναι η πρώτη τρομοκρατική επίθεση, που έχει γίνει ποτέ εναντίον ενός πολιτικού, που έχει καταλάβει ένα τόσο υψηλό αξίωμα, αυτό του πρωθυπουργού! Πολύ φοβάμαι ότι έρχονται πολύ χειρότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: