Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΜΑ – ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΫΠΑΡΞΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ας σταματήσουμε να τρώμε σανό

Έχει τρελάνει κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Τέτοιο κόμμα – ανεμοδούρα δεν έχει ξαναϋπάρξει στην ιστορία. Τέτοιους πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. 
Και είναι τέτοιες οι μεταλλάξεις τους που έχουν μπερδέψει τους πάντες.
Ποια αριστερά, δεξιά, φιλελεύθεροι ή θατσερικοί. Αυτά έχουν ξεπεραστεί.
Την ίδια στιγμή που υπογράφουν στα τέσσερα μνημόνιο με την τρόικα, ο Τσίπρας και η παρέα του «πουλάνε» ελπίδα με αμφιβόλου εφαρμογής αντίμετρα.
Την ώρα που ο πρωθυπουργός παρακαλάει τη Μέρκελ για λίγα ψίχουλα αγάπης, προσκαλεί στην Ελλάδα την Κίρχνερ, την τέως πρόεδρο της Αργεντινής, η οποία κατηγορείται για μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς.
Την ώρα που ορκίζονται στο ευρωπαϊκό άρμα, παράλληλα,
αποθεώνουν τον Μαδουρισμό.
Ο Τσίπρας πάει στην Κίνα όπου θα συναντήσει τον Πούτιν, ίσως τον Ερντογάν, την Λαγκάρντ για το χρέος αλλά και τους Κινέζους για να φέρει επενδύσεις. Και την ίδια στιγμή ο Γραμματέας Π. Ρήγας στο χαιρετισμό του πριν από την ομιλία της Κίρχνερ στο Μέγαρο Μουσικής, δήλωσε ότι «η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής, έχει να μας διδάξει πολλά».
Από τη μια ποντάρουν στο «ξανθό γένος», φτιάχνουν διαπλεκόμενους «ρώσους» επιχειρηματίες και ανοίγουν φτερά προς την Ανατολή, κι από την άλλη ο Αμερικανός πρέσβης αποθεώνει τον Τσίπρα και λέει ότι έχει ευκαιρία για το δικό του αφήγημα, δίνοντας ουσιαστικά «διαβατήριο» αμερικανικό στον άλλοτε κομμουνιστή καταληψία που τώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα να προσκυνήσει τη Δύση και ταυτόχρονα να παίξει και με τη Ρωσία.
Θα έλεγε κανείς ότι είναι πολύ έξυπνος και ταλαντούχος, μεγάλος ηγέτης και διπλωμάτης για να καταφέρει να πατά σε πολλές βάρκες. Και φιλοδυτικός και φιλορώσος. Και με το λαό και με τα μνημόνια. Και με τις Βρυξέλλες και με τον Μαδούρο. Θα ήταν έτσι αν η Ελλάδα είχε θετικά αποτελέσματα. Τι κέρδισε από τις κωλοτούμπες του Τσίπρα; Μήπως έγινε καλύτερη χώρα; Γλιτώσαμε μνημόνια και μέτρα; Μας βοήθησαν οι Ρώσοι, οι Κινέζοι ή οι Αμερικανοί; Ή μήπως οι... επαναστάτες της Λατινικής Αμερικής πρόσφεραν στη χώρα μας τίποτε;
Ο κωλοτούμπας Αλέξης απλά δεν ξέρει τι του γίνεται, ξέρει όμως ένα πράγμα: Ότι η πολιτική της δημιουργικής λογιστικής στην οικονομία, της... σαφούς ασάφειας στα μνημόνια και τα μέτρα, του «τσαλαβουτήματος» δεξιά κι αριστερά, του μπερδέματος της ελληνικής κοινωνίας με ανοησίες περί επαναστάσεων, αλλαγής της Ευρώπης και νέας Ελλάδας το 2021, διακόσια χρόνια από την Επανάσταση, όλα αυτά περνάνε στον κόσμο και η ζωή συνεχίζεται.
Και το ακόμη χειρότερο: Υπάρχουν πρόθυμοι οσφυοκάμπτες να τον αποθεώσουν στην ΕΡΤ, σε πληρωμένα sites, στο ίδιο το ΑΠΕ που χθες είχε επί ώρες πρώτο θέμα με τίτλο: «Το βάρος της επόμενης μέρας στις «πλάτες» του Αλ. Τσίπρα».
Έλεος βρε παιδιά. Ας ξυπνήσουμε λίγο να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Ας σταματήσουμε να τρώμε σανό


antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: