Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

«ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΜΕΛΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;»

Αντιπαράθεση Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ΣΥΡΙΖΑ είχαμε απόψε στη Βουλή, αφού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχε μια έντονη «διαμάχη» με τον Γιώργο Βαρεμένο, ενώ και ο Ανδρέας Λοβέρδος εξαπέλυσε «καρφιά» κατά του Δημήτρη Βίτσα.
Η αρχή έγινε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος με ιοβόλο χιούμορ ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό άμυνας Δημήτρη Βίτσα: «Πού αγοράζετε μελάνι; Το αγοράζετε με το κιλό για να υπογράφετε Μνημόνια αφειδώς;».
Στη συνέχεια αναφερόμενος στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομη την μείωση των συντάξεων, ο (συνταγματολόγος) Α. Λοβέρδος τόνισε ότι η γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι υποχρεωτική για την κυβέρνηση παρά τα όσα λέγονται.
«Η γνώμη αυτή που είναι υποχρεωτική του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλιώς δεν μπορείς φέρεις νόμο. Τι θα κάνετε; Θα τα λύσετε τα πράγματα τώρα αλλάζοντας πόρους ή θα πάτε σε μία αγνόηση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων για να σκάσει το πρόβλημα το 2019 και θα κληρονομήσετε τα προβλήματα στους επόμενους. Τι θα κάνετε; Θα τα λύσετε,
σήμερα ή θα τα αφήσετε να τα λύσει η ζωή σε βάρος άλλων αργότερα;».
Κόντρα Θεοχαρόπουλου – Βαρεμένου
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος αναφερόμενος στη συμφωνία μίλησε για νέο Μνημόνιο που έρχεται και για πολιτική που οδηγεί σε κατάσταση δογματικής λιτότητας και μέτρα που ουσιαστικά αφορούν τους πάντες με περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου αύξηση εισφορών.
Οι αναφορές Θεοχαρόπουλου προκάλεσαν και καβγά με τον προεδρεύοντα Γιώργο Βαρεμένο:
Βαρεμένος: Εντάξει θα τα πείτε την άλλη εβδομάδα.
Θεοχαρόπουλος: Έχω 5 λεπτά, θα ακούσετε την κριτική.
Βαρεμένος: Έχετε καιρό να μάθετε.
Θεοχαρόπουλος: Όχι σ’ εμένα αυτά, δύο χρόνια μαθαίνετε στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Βαρεμένος: Όποιος φωνάζει δεν πάει πάνω από το ανάστημά του.
Θεοχαροπουλος: Σταματήστε πια το παραμύθι του ουδέτερου δημοσιονομικού αποτελέσματος. Να ρωτήσω αν πετύχουμε 3% πλεόνασμα του χρόνου θα δοθεί τίποτα πίσω; Γι’ αυτό λέμε θα μείνουν στα χαρτιά τα αντίμετρα όπως ήταν το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα.
Μάλιστα ο κ Θεοχαρόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτά τα μέτρα και τα αντίμετρα δεν πρόκειται να τα ψηφίσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη .
Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας ανέφερε πέρυσι τέτοιο καιρό «η αντιπολίτευση έλεγε ότι θα υπάρχει κόφτης ενώ στην πραγματικότητα είχαμε δότη για 600.000 συνταξιούχους και μια δυναμική που μας βγάζει από τη μνημονιακή περίοδο. Το ότι θα ολοκληρωθεί η Μνημονιακή περίοδος στο τέλος 2018 δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η προσπάθεια ανάταξης της χώρας για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανακατανομή, δηλαδή δίκαιη ανάπτυξη. Εμείς αναλαμβάνουμε μία ευθύνη κι αυτή θα τη φέρουμε σε πέρας. Η ΝΔ κι άλλο ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης θα παραμείνει μέχρι τις επόμενες εκλογές το 2019 στο ρόλο του ρεπόρτερ γιατί πολιτική πρόταση δεν έχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: