Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΡΟΥΦΙΑΝΙΕΣ ...

Βάλτε το δωρεάν Linux να γλυτώσετε από πολλά προβλήματα των πανάκριβων Windows. Τα οποία και πληρώνεις και σου σπάνε τα νεύρα. Άσε το «κάρφωμα». Δεν μας έφταναν οι παρακρατικοί, οι καταδότες της Ασφάλειας που σε παρακολουθούσαν μέχρι και στην τουαλέτα, έχουμε τώρα τα κομπιούτερ, τα κινητά, κι ένα σωρό άλλα μερεμέτια που βγάζουν τον πισινό μας online.
Να χτυπάει το τηλέφωνο και ν’ ακούς: - Καλημέρα σας. Σας έχουμε ένα φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα. Γιατί σήμερα, όπως είδαμε,

δυσκολευτήκατε!
Εκεί θα φτάσουμε, να το θυμάστε! Αν δεν έχουμε φτάσει ήδη...

Wan a cry; Θες να κλάψεις; Βασικά θέλω να πηδήξω την NSA. Την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που είναι «μια κρατική κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ειδικότερα αρμόδια για την ασφάλεια των επικοινωνιών». Οι ρουφιάνοι αυτοί έκαναν ένα πρόγραμμα (πείτε το ιό, όπως θέλετε) που τους επέτρεπε να μπαίνουν ανενόχλητοι σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Για λόγους «ασφαλείας» -και καλά, στην πραγματικότητα όμως για να παρακολουθούν τους πάντες και να κάνουν βρομοδουλειές, όπως πχ να φυτεύουν ψεύτικα στοιχεία, για να εξοντώνουν τους ανεπιθύμητους στο κάθε Πρόεδρο - Δικτάτορα.

Αυτό λοιπόν το πρόγραμμα, το πήραν στα χέρια τους κάποιοι επιτήδειοι κι έκαναν τον κόσμο άνω κάτω. Στην Ευρώπη και την Ασία κυρίως. Συνολικά σε 100 χώρες ένα κακόβουλο λογισμικό κρυπτογραφούσε αρχεία, ενώ μετά ζήταγε λύτρα για να τα αποκρυπτογραφήσει. Όλα λοιπόν ξεκίνησαν από τους Αμερικάνους πράκτορες. Και το κρυπτογραφήσεις αρχεία του δικού μου PC πχ δεν έχει κανένα νόημα. Το πολύ - πολύ ένα format και καθάρισα. Όταν γράφω λχ το όνομα του Επίτιμου των Νοσφεράτου Δαγκώνουν (ΝΔ) παθαίνω πραγματική νίλα... Αλλά όταν πρόκειται για αρχεία Νοσοκομείων, Τραπεζών, Δημοσιών Υπηρεσιών κοκ, εκεί το πράγμα είναι πολύ σοβαρό.

Φυσικά μπορούν να τους βρουν. Ο υπολογιστής έχει κατασκευαστεί για να δίνει πληροφορίες. Επίσης εκτελεί εντολές, φτάνει να ξέρεις τι θα γράψεις και πως. Αν δεν τους βρουν όμως, τότε κρύβεται από πίσω κάτι παραπάνω από απλοί εκβιαστές και hackers. Διότι οι χώρες που χτυπήθηκαν σοβαρά ήταν ΕΕ, Κίνα και Ρωσία. Κάποιοι λοιπόν ίσως ετοιμάζουν πόλεμο και σε ψηφιακό επίπεδο κι έκαναν αυτή την επίθεση για να δοκιμάσουν τις άμυνες και τον χρόνο αντίδρασης των κρατών αυτών…

Οι τρόποι προφύλαξης είναι γνωστοί: Βάλτε αξιόπιστο λειτουργικό, αναβαθμίστε το συχνά, ένα πρόγραμμα καταπολέμησης ιών, μην δίνετε προσωπικές πληροφορίες στον οποιοδήποτε και μην ψαρώνετε κι εγκαθιστάτε ότι σας πασάρουν. Μην ανοίγετε e-mail από αγνώστους, κάντε backup για σημαντικά αρχεία και ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ SEX ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ. Το τελευταίο είναι για τον αληθινό κόσμο.

Υπάρχει και αυτός ο κόσμος, ο πραγματικός, που οφείλουμε να τον κάνουμε καλύτερο. Να φτιάξουμε μια Κοινωνία Αλληλεγγύης, όχι κουτσομπολιού, μην πω ρουφιανέματος. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να παλέψουμε για Ισότητα, για Ελευθερίες, για Δικαιώματα. Δυστυχώς τέτοιες επιθέσεις δίνουν αφορμή στους ηθικούς αυτουργούς όπως η NSA να μπουκάρουν σε όλους τους υπολογιστές με αφορμή την ασφάλεια μας! Εκεί που μας χρωστάγανε δηλαδή μας παίρνουν και το βόδι.

Το σημαντικό λοιπόν είναι να προασπίσουμε την Ελευθερία της Έκφρασης. Αλλιώς θα κλάψουμε πραγματικά…


Γράφει ο mitsos175.

Δεν υπάρχουν σχόλια: